A Xenomorphok immár jó negyven éve az életünk részét képezik, legalábbis a mozivásznon keresztül. Az Alien franchise eddig négy epizódot és két kétes minőségű előzményfilmet ért meg, nem számolva a videojátékokat, könyveket és persze képregényeket. Ám utóbbiak most új erőre kaptak, mióta a Marvel szerezte meg a jogokat. És egy tavalyi Alien képregényből érdekes dologra derült fény.

2021.07.26   olvasottság: 87862x   szerző: GGS  

Mint azt minden sci-fi és horror rajongó nagyon jól tudja, a Xenomorphok élete több fázisból épül fel. Először is egy tojásból kikel egy arctámadó. Ez az arctámadó csak akkor mászik elő a tojásból, ha a közelben felbukkan egy potenciális gazdatest. Ekkor annak arcára ugrik és egy embriót ültet a szervezetébe. Miután a folyamat lezajlott, az arctámadó elpusztul, ám az embrió lassan növekedni kezd, míg el nem éri azt a méretet, ami már ki tud törni a gazdatestből. Ez általában az illető garantált halálával jár, az új Xenomorph pedig megkezdi pusztító életét.

Ezt már a legelső film, A nyolcadik utas: a Halál óta tudjuk. Ám az csak most derült ki, hogy az arctámadók nem csak egyszerű hordozók. A Marvel képregényének legújabb, ötödik részében ugyanis érdekes dolog derült ki. A történet szerint ugyanis van egy fickó, bizonyos Gabriel Cruz, akit húsz évvel korábban szintén elkapott egy arctámadó, ám a Weyland-Yutani kutatói sikeresen eltávolították belőle az embriót, így ő egyedüliként túlélte a támadást.

A képregényben Gabriel Cruz egy visszaemlékezésben idézi fel, hogy mit is élt át az arctámadó támadása után. Elbeszéléséből kiderül, hogy az arctámadók nem csak fizikailag uralják ilyenkor az áldozat testét, de pszichikai kapcsolatot is teremtenek velük. Gabriel Cruz úgy fogalmazott, hogy ők ketten eggyé váltak, és lidérces látomásai voltak tőle. Nem csak azokat a Xenomorphokat látta, amik végeztek az egységével, de azok őseit is. Sőt, olyan idegeneket is, amelyek még nem is léteznek.

Szóval az arctámadók sokkal erősebb kapcsolatot építenek fel az áldozatukkal, mint eddig hittük. És ez csak egy a képregényekből kiderülő érdekességek közül. Egy másik szerint például az idegenek képesek nyomon követni azokat az áldozatokat, akikben már ott lapul egy embrió.

Ha kíváncsi vagy néhány ritka kulisszák mögötti fotóra A nyolcadik utas: a Halálból, lapozd át a galériánkat, idelent pedig egy videóval is készültünk a számotokra A bolygó neve: Halál forgatásáról.