Áll a bál a Joker 2 forgatása körül

A Joker folytatásának produkciós főnökei tűz alatt állnak, miután állítólag megtagadták a statisztáktól a mosdóba való bejutást a forgatáson - többek között...

A TMZ-nek nyilatkozó források szerint a Joker: Folie à Deux / Joker: Kétszemélyes téboly forgatásán a Warner Bros. stúdióban, Burbankben két órán keresztül megállás nélkül dolgoztak, mosdó- és vízszünetek nélkül. A legtöbb mosdóprobléma állítólag akkor merült fel, amikor a háttérszínészek a kamerák beállítására vártak - ez a folyamat akár egy órát is igénybe vehet.

A statiszták azonban azt mondták, hogy rettegve kértek pisilési engedélyt, miután látták, hogy kollégáikat "leszidják", amiért mosdószünetet kértek. Az egyik statisztának állítólag "borzasztóan" kellett mennie, csakhogy kénytelen volt "az ügyüket" a rendezőasszisztensnek is elmondani, hogy az értse, miért volt vészhelyzet.

Amikor visszatértek egy pohár vízzel, a rendezőasszisztens állítólag közölte velük: "Miért isznak még vizet? Azért, hogy megint pisilni menjenek?" Közben egy másik asszisztenst hallották, amint gúnyolódott, hogy "még soha nem kellett ennyit mosdóba menniük". "Mit csinálnak ott egyáltalán?" - mondta az aszsisztens a források szerint - "Mert biztosan nem rendeltetés szerint használják őket."

Mondanunk sem kell, hogy a sértődött háttérművészek nem sokáig tudták magukban tartani a dolgokat. A Screen Actors Guild (SAG) azóta hivatalos panaszt kapott a szünetek megsértése miatt, és állítólag kivizsgálta és beszélt a produkcióval az állítólagos mosdóhaználati tilalomról - számolt be a TMZ.

Érdekesség, hogy az első Joker filmet is hasonló "hólyagproblémák" gyötörték a forgatáson 2018-ban. A statisztáknak állítólag több mint három órára bezárva kellett lenniük egy városi metrókocsiba a forgatás alatt egy brooklyni vasútállomáson - és kénytelenek voltak a sínek között könnyíteni magukon.

A Joker 2-ről nem sokat tudni - a showrunnerek köztudottan hallgatnak a témáról - azonban Joaquin Phoenix a hírek szerint újra eljátssza majd a DC pszichésen gyötrődő gonosztevőjének, Arthur Flecknek a szerepét.

Eközben állítólag Lady Gaga fogja alakítani a másik gonosz bohócot, Harley Quinnt, míg Brendan Gleeson a hírek szerint szintén megkapott egy szerepet, egy még ismeretlen karakterét.

A Todd Phillips rendezte film a tervek szerint 2024. október 9-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel azután, hogy az eredeti Joker debütált a mozivásznon.