Álljunk meg egy szóra, még 10 Halloween film jöhet?

Akkorát szzólt a Halloween-remake, hogy Jason Blum egyből rápörgött a dologra, és vagy 10 folytatást tervez a filmnek.

Ez természetesen még csak egy vágyálom a horrorproducertől, hiszen produkciós cége még nem birtokolja a Halloween-filmek összes jogát, de ami késik, nem múlik.

Blum egyrészt az elmúlt évek legsikeresebb horrorfilmes producere – másrészt a horrorfilmek zsánere egy picit más, mint a hatalmas költségvetésű, jelenleg divatos hollywoodi filmek – és ne felejtsük el, hogy a legújabb film sorban már a 11. Halloween-film volt - úgyhogy az ötlet végülis nem annyira elvetemült.

Blum jelenleg a Boldog halálnapot! 2. promóciójával foglalatoskodik, és nemrég egy interjú során a Halloween-franchise lehetséges sorsáról is kérdezték. A producer azt válaszolta, hogy ugyan jelenleg nem forgatnak Halloween-filmet, de hatalmas terveik vannak a jövőre nézve – és ha minden stimmel, akkor még 10 hasonló alkotás készülhet.

Ami már azért is örömteli hír, mert sokan – a nézők, a rajongók és a kritikusok is – úgy gondolták, hogy a Blumhouse Production remek munkát végzett azzal, hogy gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta az eredeti, a Halloween - A rémület éjszakája után készült folytatásokat, és egyenesen John Carpenter klasszikusából táplálkozott. A filmet méltónak tartják az eredetihez – vagyis az irány jó. A horror pedig egy kelendő műfaj, amiben ugyan sokan alkotnak, mégis kevés a szélesebb közönséghez is szólni tudó, valóban értékálló alkotás.

Elvileg a forgatókönyv már készült a felélesztett franchise következő felvonásához, úgyhogy valószínűleg nem kell majd sokat várnunk a következő hírre, vagyis hogy mikor kezdik majd meg magát a forgatást.