Amber Heard fél, hogy Depp újra berepeli, de még mindig szereti egykori férjét (videó)

Amber Heard elárulta a per utáni terveit és azt, hogy miért szereti még mindig Johnny Deppet. A tárgyalás utáni első interjújának második részében Amber Heard az NBC News Savannah Guthrie-nak a "Today" című műsorában mesélt az ítélet utáni életéről.

Amikor megkérdezték tőle, aggódik-e amiatt, hogy Depp újra beperli őt rágalmazásért, Heard azt mondta: "Félek, hogy bármit is teszek, bármit is mondok vagy hogyan mondom, amit mondok, minden lépésem újabb lehetőséget jelent majd arra a fajta elhallgattatásra, amit eddig is tettek velem."

Guthrie felhozta Depp Heardnek küldött sms üzenetét, miszerint " globális megaláztatást" fog elszenvedni és megkérdezte Heardot, hogy szerinte ez valóra vált-e. "Tudom, hogy megígérte" – mondta - Én tanúskodtam erről. Nem vagyok jó áldozat, ezt megértem. Nem vagyok szimpatikus áldozat. Nem vagyok tökéletes áldozat. De amikor tanúskodtam, arra kértem az esküdteket, hogy csupán emberként tekintsenek rám, és hallgassák meg, ahogya a saját szavaimmal elmondom, mi történt velem."

Guthrie megkérdezte, hogy Heard miért írta a 2018-as Washington Post cikket, amelyben arra utalt, hogy két évvel a válási egyezségét követően a múltban bántalmazás áldozata lett. Bár név szerint nem említi Deppet, ez volt a rágalmazási per alapja.

"Az a cikk nem a Johnnyval való kapcsolatomról szólt" – mondta a színésznő - A véleménycikk arról szólt, hogy a hangomat kölcsönöztem egy nagyobb kulturális diskurzushoz, amit akkoriban folytattunk világszinten."

Amikor megkérdezték tőle, azt remélte-e, hogy a véleménycikkel "ki tudja törölni" Deppet (utalva a cancel culture-re), Heard megismételte válaszát: "Természetesen nem. Nem róla szólt a cikkem". Guthrie ezután Heard közelgő terveiről érdeklődött: "Teljes munkaidőben anya leszek, ahol nem kell ügyvédekkel zsonglőrködnöm a hívások között".

A Johnnyról szóló kérdésre Heard azt felelte: "Szeretem őt. Teljes szívemből szerettem őt. És mindent megtettem, amit tudtam, hogy egy mélyen megromlott kapcsolatot működőképessé tegyek. De nem sikerült. Semmi rossz érzés vagy rosszindulat nincs bennem iránta. Tudom, hogy ezt talán nehéz megérteni, vagy esetleg épp nagyon is könnyű. Ha valaha is szerettél valakit, akkor könnyűnek kell lennie."

Heard a tágyalás óta először az NBC "Today" című műsorában beszélt Guthrie-val. Az interjú során beszéltek az ügyben született ítéletről is, amely azzal végződött, hogy mind Heard, mind Depp kártérítést kapott, bár Depp lényegesen többet.

Az interjú első részében Heard tagadta, hogy hazudott volna a vallomása során részletezett állítólagos bántalmazásokról: "Sok hibát követtem el, de mindig az igazat mondtam". Arról is beszélt, hogy szerinte a per közösségi médiában való megjelenése hozzájárult a per kimenetelének befolyásolásához.

"Azt hiszem, még a legjobb szándékú esküdt is... lehetetlen lett volna ezt elkerülni" - mondta Heard. "Minden egyes nap három, négy, néha hat háztömbön mentem keresztül, ahol emberek olyan táblákat tartottak, amelyeken az állt, hogy 'Égjen a boszorkány', 'Halál a boszorkányra’. Három és fél hét után a tanúk padjára álltam, és egy Jack Sparrow kapitány rajongókkal teli tárgyalótermet láttam, akik hangosan, energikusan éltetik a hősüket".

A virginiai tárgyalás befejezése óta Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft azt mondta, hogy ügyfele fellebbezni kíván az ítélet ellen. A Guthrie-interjú a "Dateline NBC" június 17-i, pénteki epizódjában lesz látható. A nézők a Dateline különleges kiadásának egy részét holnap streamelhetik a Peacockon, mielőtt pénteken 20 órakor ET az NBC-n adásba kerülne.