Amber Heard ügyvédei fellebbezni szándékoznak a bírósági döntés ellen, amelynek értelmében a színésznőnek 15 millió dollár kártérítést kell fizetnie Johnny Deppnek.

Egy 43 oldalas beadványban, amelyet pénteken küldtek el egy virginiai bíróságnak, Heard jogi csapata azzal érvel, hogy az ítéletet nem támasztották alá elegendő bizonyítékkal, többek között azzal, hogy Depp azt állította, hogy a Karib-tenger kalózai filmsorozatban játszott szerepét a Washington Post egyik írása miatt veszítette el, amelyben Heard azt írta, hogy bántalmazták, ugyanakkor nem nevezte meg a bántalmazót.

Heard csapata a továbbiakban azzal érvel, hogy Depp “kizárólag a rágalmazás által sugallt elmélet alapján járt el, lemondva minden olyan állításról, hogy Heard kijelentései ténylegesen hamisak voltak”.

A színésznő jogi képviselete azt is állítja, hogy az egyik esküdt, aki a tárgyalás során szolgált, nem volt megfelelően átvilágítva. A bíróságra beidézett személy születési dátuma 1945 volt, de Heard csapata azt állítja, hogy a szolgálatot teljesítő személy sokkal fiatalabb volt.

Az esküdt, akit a beadványban 15. esküdtként azonosítottak, “egyértelműen 1945-nél később született. A nyilvánosan elérhető információk azt mutatják, hogy úgy tűnik, 1970-ben született” - olvasható az indítványban.

Heard korábban az ítéletet "visszalépésnek" nevezte a nők számára, és a Today's Savannah Guthrie-nak azt mondta, hogy "fél" attól, hogy ez még több "elhallgattatást" jelent a túlélők számára, akik elő akarnak állni.