Bár Johnny Depp és Amber Heard bírósági ügye már hetekkel ezelőtt lezárult, úgy tűnik, hogy egy darabig még hangos lesz a sajtó a két sztár botránya miatt.

Nem sokkal azután Johnny Depp megnyerte azt a rágalmazási pert, amelyet volt felesége ellen indított, Heard és ügyvédei azzal kapcsolatban nyilatkoztak, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen, mivel a színésznőnek egyébként sem áll rendelkezésére akkora anyagi forrás, amellyel ki tudja fizetni Depp kártérítését.

Ahogy arról a Law & Crime beszámolt, Heardet a New York Marine and General Insurance Company perli, hogy biztosítsa azt, hogy nem kell fizetnie Deppet. Ez lényegében azt jelenti, hogy a társaság pénteken nyújtotta be a keresetet az Egyesült Államok központi kaliforniai kerületi bíróságán. A kereset szerint a biztosítótársaság azt akarja elérni, hogy ne kelljen kifizetnie Heard ügyvédi költségeit, az ítélet szerint Deppnek járó 10,35 millió dollárt, illetve az ítélet megfellebbezésére tett Heard próbálkozásaival kapcsolatos jogi költséget.

A Law & Crime beszámolója szerint a New York Marine and General Insurance Company valójában nem csak akkor fedezte Amber Heardot, amikor a Washington Postban megjelent véleménycikkében rágalmazta Johnny Deppet, hanem akkor is, amikor A Karib-tenger kalózai sztárja beperelte volt feleségét. Az 1 millió dolláros biztosítási kötvény, amelyet Heard a New York Maine-nél kötött, 2018. július 18-tól 2019. július 18-ig tartott. A mára hírhedtté vált véleménycikk 2018 decemberében jelent meg, Depp pedig a következő év márciusában nyújtotta be a keresetet.

Miután ítéletet hoztak Amber Heard ellen Johnny Depp perében, megállapították, hogy szándékosan rágalmazta volt férjét. Emiatt a New York Marine szerint a cégnek nem köteles fizetnie.

Az iratok szerint "a biztosító nem felel a biztosított szándékos cselekménye által okozott kárért”. A New York Marine által felmutatott dokumentumok szerint, hogy a társaság beleegyezett abba, hogy "folytatja a fedezetet" mindaddig, amíg Heard védelmét Cameron McEvoy ügyvéd látja el.

McEvoy 2020 végén visszalépett az ügytől, a New York Marine pedig azt állítja, hogy a társaság nem hagyta jóvá az ügyvédváltást, így nem kellene a színésznő ügyvédi költségeit kifizetni.