53 Kampókéz  (2021)

Nia DaCosta már a Marvel Kapitány 2 munkálataira koncentrál. A Kampókéz rendezője a nyáron csatlakozott a Marvel csapatához, egy friss interjúban pedig meg is fogalmazta az MCU harmadik fázisának lezárásával kapcsolatos “fenntartásait”.

DaCosta az Inverse magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte Amerika Kapitány karakterét érdemes egy kissé újraértelmezni a Végtelen háborúban játszott jelentősége kapcsán.

“A hőst fájdalma mindig arra sarkallja őt, hogy mártírrá váljon, az antihőst viszont nem végzete felé tereli ez a fájdalom, hanem valaminek kezdetét jelenti. Thanos csettintése lényegében a Kapitány hibája, hiszen megpróbálta a lehető legjobbat cselekedni. Van egy másik világ, amelyben ő a gonosz, hiszen fel kellett áldoznia Víziót, ebben az univerzumban viszont egy robot életét választotta. Ezt a gondolatmenetet követve pedig a Kapitány sokkal inább egy antihősre hasonlít” - mondta a rendező.

Persze DaCosta elgondolása is némiképp pontatlannak mondható, hiszen Amerika Kapitány szilárd értékrendet vall, így szinte elképzelhetetlen, hogy Steve Rogers bármelyik bajtársa életét feláldozta volna pusztán amiatt, hogy egy kicsivel nagyobb esély nyíljon Thanos legyőzésére.