Apánk: Erről a Netflix-filmről beszél majd mindenki májusban

Megrázó dokumentumfilmmel jelentkezett a Netflix.  Az Apánkról még sokat fogunk hallani ebben a hónapban, és mától már nézhető is.

Az Apánk Dr. Donald Cline termékenységi orvos történetét tárja fel, aki saját spermáját használta fel páciensei megtermékenyítésére azok tudtán kívül. Donald Cline tevékenységéből 1970 és 1980 között legalább 50 olyan gyermek született, akiknek a férfi a biológiai apjuk.

A dokumentumfilmben megszólalnak azok a családtagok, akiknek bizalmával az orvos mindvégig visszaélt. Donald Cline 2009-ben vonult nyugdíjba, eljárás pedig 2017-ben indult ellene, amely során őrizetbe vették. A nyomozás során felmerült a szexuális erőszak kérdése, Cline-t azonban évekkel korábban nem ítélhették volna el ezzel az indítékkal. A továbbiakban pedig az is kiderült, hogy az orvosnak kétes céljai voltak tevékenységével, miszerint egy árja klánt akart létrehozni.

Donald Cline orvosi engedélyét 2018-ban vonták vissza, majd egy év börtönbüntetésre ítélték a nyomozás akadályoztatása végett. Az Apánk már a Netflix műsorkínálatában.

77 Apánk  (2022)

dokumentum

Egy vezető termékenységi orvosnak beteges titka volt: a saját spermáját használta az eljárások során. Évtizedekkel később a "gyermekei" összefognak, hogy igazságot... több»

Rendező: Lucie Jourdan
Szereplők: Leslie Koch Foumberg