Arnold Schwarzenegger kapcsán a legtöbb embernek a Terminátor filmek és más akciófilmek jutnak eszébe. A színész már a pályája elején is nagyon küzdött azért, hogy ne skatulyázzák be végleg az akciósztár szerepbe, de valljuk be, nem járt túl nagy sikerrel. Viszont saját bevallása szerint élete egyik legjobb szerződését épp egy vígjátékhoz írta alá.

A ’80-as években a stúdiók még hallani sem akartak róla, hogy Arnold Schwarzenegger kibújjon az izompacsirta igazságosztó szerepéből. A színész is tisztában volt vele, hogy a nézők is ezt a zsánert várják el tőle a leginkább. Ő viszont mégis azon volt, hogy kiszélesítse a repertoárját.

De mivel a stúdiók nem nagyon akartak kockáztatni, ezért olyan megállapodást kellett kötniük, amivel ezt a kockázatot leveszik a stúdió válláról. Ez történt, méghozzá az 1988-as Ikrek esetében. Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito és még a rendező Ivan Reitman is vállalta, hogy nem kap fizetést a stúdiótól a munkáért.

Így végül a fejesek belementek, hogy elkészítsék velük a filmet. Persze ez nem jelentette azt, hogy szó szerint ingyen dolgoztak volna. Sőt! Mivel Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito is abban állapodott meg a stúdióval, hogy a film bevételeinek 20 százalékát kapják meg fejenként, valójában piszok jövedelmező szerződést kötöttek.

Az Ikrek ugyanis hatalmas siker volt, és végül világszerte 216 millió dollár bevételt hozott. Ebből a két főszereplő fejenként nagyjából 43 millió dollárt zsebelhetett be. Nem csoda, hogy a stúdiók azóta sem hajlandóak hasonló szerződéseket kötni.

76 Ikrek  (1988)

krimi | vígjáték

Julius egy nap tudomást szerez róla, hogy van egy ikertestvére. Felkerekedik, hogy megtalálja őt, és rá is lel, azonban a testvér, Vincent nem egészen olyan, mint ahogy várta. Míg... több»