Az Amazon nagy dobásra készül a Gyűrűk Ura-sorozattal

Az Amazon egyrészt igen ügyesen titkolózik a készülő Gyűrűk Ura-sorozatával kapcsolatban, mert még sem a premierdátumot, sem a szereplők nevét, sem pedig a pontos történetet nem tudni – ennek ellenére abban is remekelnek, hogy olyan információkat csepegtessenek a közönségnek, amitől J.R.R. Tolkien életművének ismerői igencsak bezsonghatnak.

A sorozat hivatalos Twitter-fiókja nemrég egy térkép képét osztotta meg azzal a szöveggel, hogy Üdv a Másodkorban – a térképen pedig látszódik Númenor szigete is, vagyis a sorozat a könyvek egy, még el nem beszélt történetére (pontosabban történetfolyamára) koncentrál majd.

Ez a hivatalos információ egy csapásra megcáfolta azt a pletykát, hogy a készülő sorozat Aragon fiatalkorára koncentrál majd, hiszen ő meg sem születik a Harmadkorig – illetve Másodkor önmaga is vagy 3000 évet ölel fel, úgyhogy lesz miből megírni a forgatókönyvet.

A Tolkien fantáziájának hihetetlenül részletgazdag mondavilágában fontos szerepet játszott Númenor szigete, ahol majd’ 3300 évig állt fent az emberek kultúrájának egyik legmagasabb színvonalú társadalma – lakói sokkal tovább éltek, mint az átlagos halandók, és maguk válaszhatták meg haláluk óráját.

Ebben az időben kerül hatalomra Szauron, és készül el az Egy Gyűrű – de nem csak Szauron felemelkedése, hanem bukása is erre a korra esik. Hogy ebből a sorozat pontosan mit dolgoz majd fel, az egyelőre titok – de igen izgalmas titok.

Az biztos, hogy a Tolkien-rajongók dörzsölhetik a tenyerüket, mert az Amazon tényleg nem aprózza el a projektet.