A múlt hónapban jelent meg Ernest Cline nagysikerű regényének, a Ready Player One folytatása. A szerző nem bonyolította túl, a kötet a Ready Player Two címet kapta. 

2018-ban pedig maga Steven Spielberg készített filmadaptációt a regényből, és nem is kellett sokáig várni arra, hogy hivatalosan is bejelentésre kerüljön, hogy a film második része is elkészül.

Minderről maga Cline számolt be egy friss interjú során, amelyben azt is leszögezte, hogy a projekt egyelőre kezdeti stádiumban van: “Még minden az elején tart, pláne most, hogy Hollywood is téli álmot alszik. Azt viszont elárulhatom, hogy az első rész elkészítését mindenki nagyon élvezte” - nyilatkozta Cline.

A filmváltozat szinopszisa egyelőre persze nem ismert, a regény története azonban pontosan ott veszi fel a szálakat, ahol az első rész véget ért. Wade Watts a megmérettetés után azzal szembesül, hogy James Halliday egy új technológián dolgozott halála előtt, amelyet végül titokban tartott. Ennek köszönhetően pedig az OASIS még elképesztőbb élményt képes nyújtani, ugyanakkor még jobban a rabjává válhat az ember.