Az Oscar-díjas film Mr. Beannel...

A többségnek Rowan Atkinsonról Mr. Bean jut eszébe, ami nem is csoda, hiszen ez a szerep hozta meg a brit színész számára a világsikert. De például a Fekete Vipera sorozata is korábban készült. Sőt, mielőtt Mr. Bean lepottyant volna az égből abba a bizonyos fénykörbe, Rowan Atkinson szerepelt egy Oscar-díjas rövidfilmben is!

1988-ban mutatták be Steven Wright alig félórás rövidfilmjét, a 34957et. A történet egy pincérről szól, akinek olyan üres, olyan magányos és olyan semmitmondó az egész élete, hogy a legközelebbi barátjának a pszichiáterét mondhatja. Csakhogy ez a pszichiáter – akit Rowan Atkinson alakít – tökéletesen érdektelen Dennis iránt, sőt. Míg a beszélgetéseik során a legkevesebb érdeklődést sem mutatja irányába és általában támadólag lép fel vele szemben, addig a háta mögött viccet csinál belőle a kollégái előtt.

A film meglehetősen komor hangulatú, de így is felfedezhetők benne Steven Wright jellegzetes apró poénjai. Emellett Rowan Atkinson is olyan alakítást nyújt a pszichiáter szerepében, ami mai szemmel nézve teljesen idegennek hat tőle, de mégis jól áll neki.

A 34957 1989-ben a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat kapta meg, Rowan Atkinson pedig egy évvel később első ízben bújt bele Mr. Bean elmaradhatatlan zakójába.