83% 134 szavazat
Folyó szeli ketté

Folyó szeli ketté

A River Runs Through It
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
28
Szereplők (28)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
9
Érdekességek (9)
4
Díjak (4)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A századfordulón, Montana vadregényes tájain, két ifjú fivér bontogatja szárnyait. Az idõsebbik, a komoly és mûvelt Norman leghõbb vágya, hogy író legyen, míg öccse, a forrófejû és könnyelmû Paul inkább gyengéinek, a csinos lányoknak és a szerencsejátéknak… Több


Rendező: Robert Redford
Forgatókönyvíró: Norman Maclean, Richard Friedenberg
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1995.05.11.
Brad Pitt
 
2022.08.12 Dorkateo

legújabb vélemény

Imádom Robert Redford rendezéseit. Anno A milagrói babháború (1988) című filmjével lopta be magát a szívembe. Ez a filmje is telitalálat, megmutatja az élet napos és kevésbé napos oldalát, ahogy mi is választani kényszerülünk, hogy józanul vagy szenvedéllyel tegyük-e a dolgainkat.

2
 
2016.09.28 Ghotik

Szentimentális, romantikus, kissé szomorkás dráma, ami a kategóriában mindenképpen hozza azt amit elvártam. Szép film, különleges hangulatú, nekem tetszett.

1
 
2020.10.30 indingo

Gyönyörű tájakon játszódó film, amely igazi érzelmi hullámvasút. Van egy finom humora, de a fő vonal dráma. Pittnek is nagyon jól állt a szerep.

0
 
2015.08.21 Dracule

Kalandos, igazán izgalmas, ugyanakkor vicces, szórakoztató film, nem csalódtam benne. Talán csak egy-két apróság volt az, ami nem tetszett. Egyébként mindenki rendben van benne, a látvány is nagyon jó.

0

A film összbevétele 43 440 294 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Columbia Pictures stúdió 120. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

River Phoenixet meghallgatták Paul Maclean szerepére. Szerző: rbernadett

#3
 

Robert Redford évekig "udvarolt" Norman Macleannek, a könyv szerzőjének a megfilmesítési jogokért. Szerző: rbernadett

#4
 

Brad Pitt kétszer is felvételizett Paul Maclean szerepére. Az első alkalom után úgy érezte, hogy annyira rosszul sikerült az előadása, hogy ragaszkodott hozzá, hogy szalagon elküldje, amint egy másik jelenetet ad elő a filmből. Végül ez győzte meg a rendezőt, hogy Pitt a legjobb választás a szerepre. Szerző: rbernadett

#5