Vannak olyan dolgok, amiket a Volt egyszer egy Hollywood és az Ad Astra sztárjáról a rajongóknak eddig nem ismertek.

Brad Pitt egy olyan színész, aki egy közép-nyugati tinédzser sportolóból vált Hollywood egyik legismertebb sztárjává.

Karrierje kezdetén olyan sorozatokban kapott szerepeket, mint a Dallas, mielőtt áttörést ért volna el a filmvilágban olyan alkotásokban, mint a Thelma és Louise, Folyó szeli ketté és az Interjú a vámpírral.

Íme 10 tény, amiről még lehet, hogy nem hallottál a hírességgel kapcsolatban.

Nem igen szokott sírni filmeken, de az Így neveld a sárkányodat meghatotta.

"A végén elvesztette a lábát, és harmóniában élnek a sárkányokkal... ez magával ragadott" - mondta Pitt a W magazinnak 2012-ben.

Pitt bevállalta, hogy törjenek a fogaiból a Harcosok klubja forgatása előtt.

Pitt 1999-ben Tyler Durdent alakította filmben.

"Brad hajlandó messzire menni egy karakterért" - mondta Pitt szóvivője, Cindy Guagenti, az Entertainment Weekly-nek 1998-ban. "A legtöbben nem szeretnek fogorvoshoz járni, ő mégis megtette…"

A forgatást követően helyreállították a fogsorát.

A produceri munkát jobban élvezi, mint a színészetet.

“Szívesebben lennék a kamerák mögött.”- mondta Pitt Guy Ritchie rendezőnek egy 2012-es interjúban az Interview magazinnak. "Producerként nyilvánvalóan része vagy egy csapatnak, amelyik a történetet a vászonra viszi. Ott sem lenne, ha nem támogatnád, vagy ha nem lenne egy csoport ember, aki támogatja. Ez tetszik."

Pittnek saját produkciós cége is van, Plan B Entertainment néven (melyet 2001 novemberében alapított Jennifer Anistonnal). A cég több olyan filmet is producál, amelyben Pitt játszott, például A tégla, a Pénzcsináló, Z világháború és 12 év rabszolgaság, amely 2014-ben Oscar-díjat nyert.

Két kredittel csúszott le az újságírói diplomáról. Abba kellett hagynia az egyetemet, mert a színészet felé fordult.

Pitt a Missouri Egyetemen tanult, és 22 évesen hagyta ott

Pitt azt állítja, hogy gyakran eszik a vásznon, mert szeret elfoglalt maradni.

Van pilóta engedélye, és azt mondta, hogy az exfelesége, Angelina Jolie "vitte bele" a repülésbe.

"Ő kétségkívül tapasztaltabb," mondta a Rolling Stone magazinnak 2008-ban. "Igen, valóban belevaló nő.”

Pitt azt mondta, hogy "a sztriptíztáncosok megváltoztatták az életemet" és hozzájárultak színészi karrierútja kijelöléséhez.

Mielőtt hollywoodi sztár lett volna, Pittnek számos alkalmi munkája volt, a csirke kosztümbe öltözéstől a gyorsétteremlánc, az El Pollo Loco számára, egészen a két hónapig tartó sofőrködésig sztriptíztáncosoknak.

"A feladatom az volt, hogy elvigyem őket legénybúcsúkra és hasonlókra" - mondta egy Oscar-kerekasztal interjúban a Newsweeknek.

"Nem volt egy egészséges környezet" - mondta. "Őszintén szólva, a különlegesség nagyon gyorsan lekopott, és nagyon, nagyon nyomasztóvá vált."

Kedvenc cukorkája a Twizzlers.

Brad Pitt kedvenc filmje, amiben részt vett, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, ami egyben a legrosszabbul teljesítő filmje is a mozivásznon.

A Szombat esti láz az egyik kedvenc filmje.