Az új G.I. Joe film is a járvány áldozatául esett

A G.I. Joe akciófigurák főleg a ’80-as és ’90-es években volt piszok népszerű a gyerekek körében, amikor még nem kellett PC és konzol ahhoz, hogy játszani tudjanak. A menő katonafigurák saját rajzfilmsorozatot is kaptak, de élőszereplős filmként egész 2009-ig nem jelentek meg a mozivásznon.

Az első akciófilm finoman szólva is hagyott maga után kívánnivalót, pedig potenciál volt benne, és az addigra felcseperedett egykori gyerekrajongók is biztos közönséget jelentettek. A G. I. Joe: A Kobra árnyéka viszont alig volt jobb egy középszerű tucatfilmnél. A négy évvel későbbi folytatás sem volt sokkal jobb, pedig abban nem akármilyen színészeket nyertek meg a készítők: Bruce Willis és Dwayne Johnson is felbukkant az eredeti főhőst játszó Channing Tatum mellett.

A franchise immár hét éve pihenőpályán van, de sokáig úgy nézett ki, hogy idén megérkezhet az előzménytörténetet elmesélő Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek című mozi. Ám mostanra kiderült, hogy még a Joe-k sem tudnak mit kezdeni a koronavírussal. Az eredeti tervek szerint a film idén októberben debütált volna a mozikban, ám az egész filmipart érintő leállások miatt végül a Paramount a premiert bizonytalan időre, 2021-re halasztotta.

A film Kígyószem eredettörténetét meséli majd el Robert Schwentke rendezésében. A fontosabb szereplőket Samara Weaving, Iko Uwais, Henry Golding és Andrew Koji fogja életre kelteni.