Befutottak az első értékelések a Marvel Kapitányról

Már csak pár hét van hátra március 8-ig, amikor is a Marvel Kapitány végre a mozikba kerül, így a stúdió feloldotta az ilyenkor szokásos szociális média-embargót: vagyis azok a szerencsések, akik már látták a filmet, végre velünk, halandókkal is megoszthatták, mit gondolnak róla.

És a jelek szerint igen jókat. Nem nagyon találni negatív hangvételű, esetleg kemény vagy komolyabb kritikát megfogalmazó tweetet: mindenki teljesen odavan a Marvel filmes univerzumának legújabb hősétől, Carol Danverstől – és természetesen Marvel Kapitánytól is.

Nagyon dicsérik az Oscar-díjas Brie Larson alakítását, Ben Mendelsohn remek választásnak bizonyult Talosként, és mindenki olvadozik a filmben fontos szerepet játszó cicától is. A reakciók természetesen nem tartalmaznak spoilereket, így még van pár homályos folt, amire egyik sem tér ki, de azt sok bejegyzés előrevetíti, hogy a film története sok meglepetést és csavart tartalmaz, amire nem lehetett számítani – és olyan kilencvenes évekbeli nosztalgiavasútra ülteti fel a nézőt, hogy aki akkor nőtt fel, zabálni fogja.

Nem mellesleg elhangzott az is, hogy ha a két karakter összetalálkozik, akkor Thanosnak annyi.

Ez a sok pozitív visszajelzés csak olaj lehet a tűzre, már ami a várakozásokat illeti: a Marvel első női főszereplős és nő rendezővel (Anna Boden Ryan Fleckkel osztozott a melón) készült filmje már így is hatalmas érdeklődésre tart számot, az előzetes kalkulációk szerint pedig a nyitóhétvégéjén valahol a 100 és a 160 millió dolláros bevétel között áll majd meg.

A jelek szerint amúgy az eredeti képregény rajongóinak sem kell izgulnia, mert az egyik vélemény szerint ők is imádni fogják a filmet – ez ennyire egyszerű.