Bemutatkozik a Smoking Barrels filmblog

Új rovatunkban a blogszféra filmkritikákkal foglalkozó oldalainak adunk teret a bemutatkozásra. A blogvilágban mára viszonyítási alappá vált Smoking Barrels-t az összes filmműfajra kiterjedő kiemelkedő színvonalú írásaik teszik tökéletessé a rovatkezdésre. Lássuk a bemutatkozást!

Smoking Barrels: "A kimondatlan kérdés, amelyre egy ilyen írásnak választ kéne adnia, hogy mi különböztet meg minket a többi hasonló profilú oldaltól. Írhatnánk például azt, hogy egy teljesen hobbiprojektből milyen messzire jutottunk el. Valóban nem gondoltuk volna 2012-ben, hogy egyszer majd sajtóeseményekre és filmfesztiválokra fogunk járni, hogy minél több alkotásról számolhassunk be minél előbb, de alapvetően továbbra sem ez a fő foglalkozásunk, és a mai napig igyekszünk inkább filmrajongóként, mint ebben szent hivatást látó véleményvezérként viselkedni.

Írhatnánk azt, hogy nálunk aztán mindenkinél szélesebb választék található meg műfajok és filmek szempontjából. És tényleg írunk mindenről az amerikai mainstream horroroktól a független európai drámákig, az aktuális blockbusterektől a klasszikusokig, azonban sokkal fontosabb, hogy ez egyben egy olyan társaságot is jelent, ahol mindenkinek megvan a maga "szakterülete", amely nemcsak filmeket, de újabban már sorozatokat és könyveket is magában foglal.

A sokféleségünknek is köszönhető, hogy nálunk nincs "szerkesztőségi" vélemény, sokszor éppen mi magunk demonstráljuk, hogy két filmrajongónak is milyen jelentősen eltérhet az ízlése, a különböző kritikákon keresztül. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy írásainkon keresztül remélhetőleg nemcsak az olvasó számára releváns, de radikálisan új szempontokat is meg tudunk mutatni. Ezt a filmkritizáláson kívül az is biztosítja, hogy rendszeresen jelentkezünk olyan posztokkal, amelyek segítenek kitekinteni egy-egy adott alkotáson túl, jelentsen ez toplistákat, portrékat, egy adott mű értelmezéseinek pedzegetését, de akár azt is megtudhatjátok nálunk, mi az a nosztalgiasznobizmus vagy milyen típusai vannak a horrorrajongóknak.

Szóval mi különböztet meg minket a többiektől, mivel nyújtunk többet? Talán semmivel, talán ezzel mind, az már az olvasóra van bízva, hogy talál-e nálunk valami értékeset - és szerencsére mivel még mindig ingyen írjuk a blogot, ezt semmibe sem kerül kiderítenetek!"