Bíróság elé áll Robert De Niro, volt alkalmazottja nemi diszkriminációval vádolja

A napokban megkezdődött Robert De Niro és cége, a Canal Productions ellen indított bírósági folyamat, miután az egyik alkalmazott nemi megkülönböztetés vádjával keresetet nyújtott be.

Graham Chase Robinson, a Canal korábbi gyártási és pénzügyi alelnöke tett feljelentést azzal az indítékkal, hogy De Niro “vulgáris, helytelen és nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos megjegyzéseket” tett rá, a neme miatt pedig aránytalanul alulfizette és túlhajszolta őt.

Robinson állítása szerint a színész "elkényeztetett kölyöknek” nevezte őt, illetve indulatos és vulgáris hangüzeneteket hagyott, ha nem vette a telefont. Ezenfelül azt állítja, hogy még mindig nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos feladatok elvégzésére kérték fel, például ruhák javítására és mosásra, miközben vezető beosztásban vol.

“Robert De Niro olyan valaki, aki ragaszkodik a régi ‘erkölcsökhöz. Nem fogadja el azt az elképzelést, hogy a férfiaknak egyenrangúként kellene kezelniük a nőket. Nem érdekli, hogy a munkahelyi nemi diszkrimináció törvénysértő” - olvasható a benyújtott keresetben.

A megtorlásra vonatkozó állítása a De Niro barátnőjével, Tiffany Chennel folytatott levelezéséből és interakcióiból ered, aki állítása szerint kiszorította őt a munkahelyéről, miután féltékeny lett a De Niroval való interakcióira és a De Niro életében betöltött szerepére.

A 2021 júliusában benyújtott keresete azt követően érkezett, hogy De Niro Canal Productions cége 2019 augusztusában 6 millió dolláros pert indított Robinson ellen a New York-i állami bíróságon, azt állítva, hogy Robinson, aki a cég produkciós és pénzügyi alelnöke volt, visszaélt a cég hitelkártyáival, és "elképesztő mennyiségű tévéműsort" nézett végig, miközben munkaidőben volt. 

Robinson csapata azt állítja, hogy az ellene indított per megtorlásként érkezett, miután Robinson felmondott a Canal Productionsnél, és az ügyvédje tájékoztatta De Nirót, hogy nemi diszkriminációs pert fontolgat ellene. A hölgy és jogi képviselői most 12 millió dolláros kártérítésre perli a céget.