Brendan Fraser sikersorozata A bálna című filmjének vetítésével folytatódott a hétvégén a Mill Valley-i Filmfesztiválon, ahol a színész magán a vetítésen és az éves rendezvény életműdíjának átvételén is részt vett.

A vörös szőnyegen az SFGATE-nek nyilatkozva Fraser humoros bocsánatkérést intézett San Francisco városához egy 25 évvel ezelőtti közlekedési dugó miatt, amelyet Az őserdő hőse forgatása okozott. (Mill Valley körülbelül 14 mérföldre északra fekszik San Franciscótól.)

"Amikor Az őserdő hősét forgattuk, George elmegy megmenteni egy ejtőernyőst, aki belegabalyodott a Golden Gate hídba" - mondta Fraser, a filmben szereplő San Francisco-Oakland Bay Bridge helyett a Golden Gate hidat említve - "Ez azt jelenti, hogy a Disney egy ejtőernyővel lógó próbababát helyezett el a tartóoszlopokon. Ez megállította a forgalmat a híd mindkét oldalán".

Fraser így folytatta: "A lakókocsim a másik oldalon volt egy parkolóban. Csak arra emlékszem, hogy a Golden Gate hidat néztem. Ott lógott rajta egy ejtőernyős bábu. Bekapcsoltam a tévét, és az 'Oprah'-t megszakították, mert egy különleges híradó volt helikopterekkel, amiben azt mondták, hogy egy ejtőernyős lóg a hídon. Én meg - várjunk csak, nézem a helikoptereket és a tévét - valaki nem kért engedélyt, valaki bajba kerül a polgármesteri hivatallal. Úgyhogy csak bocsánatot tudok kérni ezért."

Később aznap este, amikor átvette az életműdíját, Fraser ismét utalt az incidensre, és hozzátette: "Szóval, ahogy mondtam, az én hibám. Többé nem fordul elő".

Az 1997-es Az őserdő hőse című vígjátékban Fraser főszereplőtársai Leslie Mann és Thomas Haden Church voltak. A film, amely az azonos című, Tarzant idéző animációs sorozat alapján készült, kasszasiker volt, 174 millió dollárt hozott világszerte.

Fraser jelenleg Oscar-jelölt Darren Aronofsky A bálna című filmjében nyújtott alakításáért, amely a velencei, torontói és londoni fesztiválokon lelkes álló ovációt kapott. A film december 9-én kerül a mozikba az A24 forgalmazásában.