Botrány a Mission: Impossible 7 körül: 100 millió dolláros pereskedés kezdődött

A koronavírus-járvány az elmúlt másfél évben gyakorlatilag vállra fektette a teljes filmes szakmát. A legnagyobb produkciók forgatását számos alkalommal állították le, illetve megszámlálhatatlan alkalommal halasztották el a legnagyobb várományosok premierjeit.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az egyes stúdiók ne biztosították volna magukat a legdurvább esetekre is, így a Paramount közel 100 millió dolláros biztosítást kötött a Mission: Impossible 7-re a Chubb nevű társasággal.

A szerződés értelmében a biztosító a fenti összeg térítését vállalja abban az esetben, ha a rendező Christopher McQuarrie, illetve a film főszereplői közül bármelyik megbetegszik, elrabolják, esetleg meghal a munkálatok ideje alatt. Ebből kifolyólag pedig nem kis botrány robbant ki a napokban, mivel a Chubb mindössze 1 millió dolláros kártérítést biztosított a projekt számára.

A Mission: Impossible 7 azon ritka hollywoodi jelenségek egyike, amely során kiemelkedően ügyeltek a stáb egészségére, maga Tom Cruise egy egész hajót is kibérelt, hogy a munkálatok zavartalanul folytatódhassanak, ennek ellenére még így is két alkalommal kénytelenek voltak leállítani a forgatást.