Botrányos kudarcba fulladt Brad Pitt projektje

Úgy tűnik, hogy nem csupán kudarcba fulladt, hanem hatalmas botrányt is kavart Brad Pitt projektje, amely a 2005-ös Katrina hurrikán okozta károk helyrehozását tűzte ki célul.

Bár ritkán esik szó róla, Brad Pitt valójában rajong az építészetért, annyira, hogy egy korábbi interjúban azt is elárulta, hogy 2004-ben komolyan fontolóra vette, hogy pályát módosít. Persze rajongók valószínűleg hálásak is lehetnek neki, hiszen Pitt azóta számos nagyszerű alakítást hozott még.

Ezzel szemben teljesen csődöt mondott a színész azon elképzelése, hogy 2007-ben New Orleans még mindig romos lakónegyedei helyett új építésű házakat értékesítsen. A tervek szerint 150 olyan házat kínáltak volna eladásra házanként 150 ezer dollárért, amelyek minden szempontból megfeleltek volna az ökológiai elvárásnak.

A legfrissebb értesülések szerint az elkészült házak közül sok már most szinte lakhatatlanná vált a beszivárgó víz miatt kialakult penész és a rothadó faszerkezet miatt. A fenti hibából kifolyólag az elektromos vezetékek is meghibásodtak, így ezek a házak egyúttal tűzveszélyessé is váltak.

“Megdöbbenve láttam, hogy ez a projekt mennyit romlott az elmúlt három évben. A helyzet annál is inkább drámai, mivel a legtöbb tulajdonos nem engedheti meg magának a javításokat” - nyilatkozta a városvezetéstől Judith Keller.

A lakóközösség pert indított a színész és az általa vezetett jótékonysági szervezet ellen, mint kiderült Brad Pitt nem hajlandó részben sem jogi vállalni a felelősséget a kialakult helyzet miatt.