87 Joker  (2019)

A 2019-ben megjelent Joker gyakorlatilag bevételi rekordokat döntött, így talán nem is lett volna kérdés, hogy elkészüljön a folytatás, a film rendezője, Todd Phillips azonban hamar kukázta ezt a témát.

A The Hollywood Reporter magazin legfrissebb értesülései szerint azonban Phillips visszatér a Joker 2 koncepciójához rendezőként és forgatókönyvíróként egyaránt. “Már akkor szó esett erről még azelőtt, hogy a Joker megjelent volna. Joaquinnel szintén sokat beszéltünk erről, de nem jutottunk előre a témában. A Warner Bros sem tudott erről többet mondani. Azt hiszem, abban maradtunk, hogy adunk ennek egy kis időt” - nyilatkozta korábban Phillips.

A rendező a későbbiekben azt is elmondta, hogy akkor térnek vissza a folytatás kérdéséhez, ha sikerül olyan ötletet találniuk, amely illeszkedik az első rész témájához. Mindezt egyébként maga Joaquin Phoenix is megerősítette egy interjúban, a színész szerint rengeteg lehetőség van a sztorit illetően, ugyanakkor nem volt tudomása arról, hogy Phillips foglalkozna a dologgal.

A Joker 1 milliárd dolláros bevételt hozott a konyhára, Phoneix alakítását pedig Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjjal ismerte el a szakma.