Nem kis erőfeszítésbe és munkába telt Quentin Tarantinonak, hogy az idei Cannes-i Filmfesztiválra elkészüljön a Volt egyszer egy Hollywood, de megérte, hiszen már most a rendező egyik legsikeresebb alkotásának számít a film.

Noha a hazai bemutatóra egyelőre még várni kell egy picit, azonban szinte biztosra vehető, hogy nálunk is tarolni fog a Volt egyszer egy Hollywood. Tarantino filmje a filmgyártás egyik legnagyobb korszakát eleveníti fel, és egyben összefoglalója a rendező teljes életművének, írta róla eddig a kritika.

A siker ellenére azonban így is akad, aki hangot ad elégedetlenségének, köztük Shannon LeeBruce Lee lánya. A Volt egyszer egy Hollywoodban hemzsegnek majd a legnagyobb filmsztárok karakterei, köztük a legendás Bruce Lee figurája is feltűnik majd. Shannon Lee azonban kifogásolta azt, ahogy a filmben ábrázolják édesapját.

„Megértem, hogy Brad Pitt karakterét szupermenőnek szerették volna mutatni a készítők, aki akár Bruce Leet is képes leverni. De a filmben édesapám egy teljesen arrogáns alaknak látszik, és nem olyannak, akinek közel háromszor annyit kellett bizonyítania, mint ami a legtöbbek számára evidens volt” – nyilatkozta Shannon Lee.

Lee ugyanakkor azt is leszögezte, hogy apját alakító Mike Moh remek teljesítményt nyújtott a szerepben, de mintha egyszerűen olyan instrukciókat kapott volna, hogy figurázza ki a karaktert. A Volt egyszer egy Hollywoodra valóban nem kell már sokat várniuk a hazai nézőknek, hiszen alig két hét múlva, augusztus 15-én érkezik a mozikba, így rövidesen mindenki meggyőződhet Shannon Lee a filmmel kapcsolatos fenntartásairól.