Durva baleset történt múlt pénteken Los Angelesben, amelynek okozója az ismert színésznő, Anne Heche volt. A balesetben egyedül ő sérült meg, őt azonban kritikus állapotban szállították kórházba. A rendőrség még pénteken indítványozta az 53 éves színésznő vérvizsgálatát, hogy kiderítsék, ittas vagy drogos állapotban ült-e a volán mögé. Ha igen, akkor igen súlyos büntetőeljárásnak nézhet elébe.

2022.08.09   olvasottság: 29927x   szerző: GGS  

Anne Heche péntek délután ült be Mini Cooper típusú autójába, majd Los Angeles Mar Vista nevű városrészébe hajtott. Ott az utcán száguldozott, majd először egy garázsnak hajtott. Ott a helyi lakók megpróbálták segíteni neki, de ő a beszámolók szerint csikorgó kerekekkel elhajtott. Ám nem sokkal messzebb szabályosan letarolt egy családi házat.

Olyan erővel csapódott az épületbe, hogy az lángokba borult. A ház tulajdonosa otthon tartózkodott, de sérülések nélkül megúszta a balesetet és ki tudott menekülni. A színésznő azonban nem, ő a kocsijában rekedt. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók bő egy óra alatt tudták csak eloltani a lángokat és kiszabadítani az addigra súlyos égési sérüléseket szenvedett színésznőt.

A baleset helyszíne felett a Sky News helikoptere is körözött, akik élőben közvetítették a mentési munkálatokat. A fenti videón azt is lehet látni, amikor a mentősök és tűzoltók Anne Heche-t egy hordágyon a mentőautóba teszik, de ő egyszer csak felül, mintha el akarnak menekülni. Az alábbi videót pedig az egyik szomszéd biztonsági kamerája készítette másodpercekkel a becsapódás előtt. Jól látható rajta, amint az autó igen nagy sebességgel elszáguld a lakóövezeti utcán.

Anne Heche-t jelenleg kórházban ápolják, a jelentések szerint stabil az állapota. Mivel a balesetével személyi sérülést vagy halált nem okozott, ezért gondatlan vezetéssel és cserbenhagyással vádolhatják meg. Amennyiben alkoholt vagy kábítószert találnak a vérében, az a vádakat súlyosbíthatja. Azon túl, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett és könnyen egy igen súlyos büntetést is kaphat, azzal is szembe kell néznie, hogy a megrongált és a jelentések szerint lakhatatlanná tett családiház tulajdonosa polgári peres úton követelhet tőle kártérítést.