Durva baleset történt múlt pénteken Los Angelesben, amelynek okozója az ismert színésznő, Anne Heche volt. A balesetben egyedül ő sérült meg, őt azonban kritikus állapotban szállították kórházba. A rendőrség még pénteken indítványozta az 53 éves színésznő vérvizsgálatát, hogy kiderítsék, ittas vagy drogos állapotban ült-e a volán mögé. Ha igen, akkor igen súlyos büntetőeljárásnak nézhet elébe.

Anne Heche péntek délután ült be Mini Cooper típusú autójába, majd Los Angeles Mar Vista nevű városrészébe hajtott. Ott az utcán száguldozott, majd először egy garázsnak hajtott. Ott a helyi lakók megpróbálták segíteni neki, de ő a beszámolók szerint csikorgó kerekekkel elhajtott. Ám nem sokkal messzebb szabályosan letarolt egy családi házat.

Olyan erővel csapódott az épületbe, hogy az lángokba borult. A ház tulajdonosa otthon tartózkodott, de sérülések nélkül megúszta a balesetet és ki tudott menekülni. A színésznő azonban nem, ő a kocsijában rekedt. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók bő egy óra alatt tudták csak eloltani a lángokat és kiszabadítani az addigra súlyos égési sérüléseket szenvedett színésznőt.

A baleset helyszíne felett a Sky News helikoptere is körözött, akik élőben közvetítették a mentési munkálatokat. A fenti videón azt is lehet látni, amikor a mentősök és tűzoltók Anne Heche-t egy hordágyon a mentőautóba teszik, de ő egyszer csak felül, mintha el akarnak menekülni. Az alábbi videót pedig az egyik szomszéd biztonsági kamerája készítette másodpercekkel a becsapódás előtt. Jól látható rajta, amint az autó igen nagy sebességgel elszáguld a lakóövezeti utcán.

Anne Heche-t jelenleg kórházban ápolják, a jelentések szerint stabil az állapota. Mivel a balesetével személyi sérülést vagy halált nem okozott, ezért gondatlan vezetéssel és cserbenhagyással vádolhatják meg. Amennyiben alkoholt vagy kábítószert találnak a vérében, az a vádakat súlyosbíthatja. Azon túl, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett és könnyen egy igen súlyos büntetést is kaphat, azzal is szembe kell néznie, hogy a megrongált és a jelentések szerint lakhatatlanná tett családiház tulajdonosa polgári peres úton követelhet tőle kártérítést.