82 Casper  (1995)

Az 1995-ben mozikba került Casper több szempontból is korszakalkotónak mondható. Ma már talán nem annyira számít szenzációnak, ha egy film számos CGI karakter vonultat fel, a kilencvenes évek derekán azonban ez teljesen újdonságnak számított.

Brad Silberling filmje volt az első ugyanis az első olyan alkotás, amelynek főszereplője egy CGI karakter volt. A történet szerint Dr. Harvey (Bill Pullman) lányával Kattel (Christina Ricci) beköltözik egy kísértetjárta kastélyba. A férfi célja, hogy átsegítse az épületben lakó szellemeket a túlvilágra. Kat azonban találkozik egy merőben kedves és barátságos szellemmel, Casperrel, akivel rövidesen szoros kapcsolatot alakít. Caspernek pedig rég óta nagy vágya, hogy újra halandó lehessen.

Bár a közel 60 éves múltra visszatekintő történet eredeti változata szerint Casper mindig is szellem volt, a film egy kissé árnyalta a sztorit azzal, hogy a kis szellemnek eredettörténetet adtak. Casper tehát egykoron valóban élt és tüdőgyulladásban hunyt el. Mondani se kell persze, hogy végén minden jóra fordul, Casper pedig újra testet ölt, akit a Végső állomás későbbi sztárja, Devon Sawa formált meg.

Christina Ricci napjainkban talán nem tartozik a legkeresettebb színészek közé, egy korábbi interjúban azonban elmesélte, hogy miután kisfiának megmutatta a filmet, a srác azt gondolta, Casper valóban létezett.