Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Casper (1995)

Casper
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Casper
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 08.

legújabb vélemény

0

Idegesítő,unalmas,és rémesen összefércelt munka. A gyermekemmel néztem,mikor kb öt éves volt,de még ő is unta. Talán többet nem is kell,hogy mondjak.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Nem találok megfelelő kifejezést erre a filmre. Legalábbis nem tudom mit mondjak. Elképzelhetetlenül nem jött be ez a film és ez nagy szó. Rémes cselekménye volt és gyenge is a szereposztás.


 
Thibo84   2016. 06. 22.

0

Egy aranyos, ugyan akkor vicces film. Minden korosztálynak ajánlott.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 18.

0

Nagyon édes film egy gyermekszellem kalandjairól és hogy miken kell átmennie egy hogy végülis rájöjjön hogy ki is ő valójában és miként vált szellemmé. Homoros és érzelmes film. Gyönyörűen megoldották a szellemek jeleneteit is, ahhoz képes hogy milyen régi film. Látványos.

 
TribeBubu   2017. 05. 25.

0

Jópofa, szomorkás kis átirata a régi rajzfilmnek (az eredetit valamiért sosem szerettem.) Nem egy kiemelkedő feldolgozás, de szép történetet találtak ki hozzá, a zene pedig egyenesen gyönyörű, ez pedig sokat dob a hangulatán. Halloweenre tökéletes családi film.

 
Owotonor   2019. 02. 01.

0

Nagyon szerethető kis film volt, humoros, érzésekkeli és nagyon hangulatos alkotás, szép helyen játszódott.

 
Csillagpor   2018. 10. 22.

0

Főleg csak a nosztalgiafaktora miatt imádom ezt a filmet. Annó még autósmoziba néztük a családommal. Emlékszem nem láttam ki a kocsiból így előreültettek a kocsiban egy pokrócra a sebváltóra :) Aranyos történet.

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 287 928 194 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben feltűnik Dan Aykroyd, mint Dr. Raymond Stantz (a Szellemírtókban Aykroyd karakterének neve). A színész nemcsak a Szellemírtókbeli ruhájával utalt korábbi filmjére, hanem egy mondattal is: "How you gonna call? Someone else!"(A magyar szinkronban úgy szerepelt: "Tudják kit hívjanak? Valaki mást!")

(ArpiHajdu és Réci)
 

1995-ben a 8. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Ez volt az első mozifilm, amelynek a címét egy számítógéppel animált karakter adta.

(ps)
 

Kat és James vezetékneve a filmben Harvey. A Harvey kiadó nyomta a Casper, a barátságos szellem című képregényt.

(ps)
 

Abban a jelenetben, amelyben Casper a világítótoronyhoz vezeti Katet, Christina Ricci csuklójára damilt kötöztek, hogy úgy tűnjön, valóban a szellem húzza a kezét.

(ps)
 

Ez a második film, amelyben Devon Sawa beleszeretett Christina Riccibe. Korábban a Tegnap és ma (1995) című filmben volt erre példa.

(ps)
 

A filmhez elkészítettek egy dalt, ami végül nem került bele a filmbe. A dal címe "Lucky Enough to Be A Ghost," vagyis "Elég szerencsés ahhoz, hogy szellem legyen." A dalt a három szellem énekelte volna Harvey-nak, de az animáció több mint egy millió dollárba került volna, úgyhogy az ötletet elvetették.

(ps)
 

Az alkotók azt tervezték, hogy a film sikerére való tekintettel egy élő szereplős sorozatot készítenek Casper kalandjairól, de később mégis inkább animációs sorozatot gyártottak.

(ps)