Tom Cruise újra és újra képes bebizonyítani, hogy ha kell, akár a saját testi épségét is kockáztatja egy-egy pörgős és akciódús jelenetért.

Cruise az elmúlt években egyre hajmeresztőbb mutatványokat vállalt be a forgatásokon, kiváltképp érvényes ez a Mission Impossible filmszériára, Az utolsó szamuráj esetében viszont nagyon közel került ahhoz, hogy lefejezzék.

A történetben a Cruise által alakított Nathan Algren szamurájok fogságába esik, ahol a későbbiekben megismerkedik a kultúrájukkal, becsületkódexükkel és persze a kardforgatásra is megtanítják őt. Mondani se kell, hogy ebből kifolyólag számos jelenetben kerültek elő a katanák.

A forgatás során Cruise éppen egy kardpárbajjelenetet forgatott Hiroyuki Sanadával, amelyben a színész egy olyan mechanikus ló hátán nyargalt, amely arra szolgált a felvétel során, hogy a megfelelő pillanatban leugorjon róla.

A szerkezet viszont meghibásodott, így nem sokon múlt, hogy Cruise-et végzetes baleset érje. Szerencsére Sanada, aki egyébként képzett harcművész, az utolsó pillanatban meg tudta állítani a lendületét, így a penge mindössze néhány centiméterre állt meg Tom Cruise nyakától. Az már csak hab a tortán, hogy Az utolsó szamuráj forgatása során több alkalommal is valódi kardot használtak.

Nagyon úgy tűnik viszont, hogy mindez nem vette el Cruise kedvét attól, hogy a későbbiekben is maga vállalja a veszélyes jeleneteket, ezt pedig a Mission: Impossible - Leszámolás 1. Részében is bizonyította.

akció | dráma | háborús

Algren egy igazi hős volt a polgárháborúban. A béke beálltával azonban élete céltalanná vált. Keresi a helyét, ám minden tulajdonsága, ami katonaként nagy kincsnek... több»