Charlize Theron őszintén nyilatkozott az anyaságról

Charlize Theron új filmjében, a Pszichoanyu-ban az emberiség jelentős részét érintő, mégis kevésszer feszegetett problémáról beszél: méghozzá az anyaság sokszor fárasztó, idegőrlő és nehéz pillanatairól.

A filmben a színésznő egy három gyermekes anyát alakít, aki az összeomlás és az idegösszeroppanás szélén egyensúlyoz gyerekei miatt – és segítségül kap maga mellé egy bébiszittert, hogy a terhek egy részét levegye a válláról. A szép színésznő ismét hatalmas átalakuláson ment át a szerep kedvéért: jó pár kilót felszedett, és a filmben gyakorlatilag végig slamposan és elhanyagoltan mutatkozik. Hiszen nem hogy magára, az alvásra sincs ideje.

Therontól nem áll messze a téma, lévén ő is egyedül neveli két gyermekét, a 2 éves Augustot és a 6 éves Jacksont. Nemrég Carissa Culinerrel ült le beszélgetni a filmmel kapcsolatban, ahol természetesen felmerült az a kérdés is, hogy ő maga hogyan birkózik meg az egyedülálló anyasággal, de színésznő úgy nyilatkozott, hogy ez jelenleg az az állapot, amivel elbír. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e még egy gyereket, azt a választ adta, hogy egyedül ez az, amivel elbír, és ezt jó tudni.

A színésznő egy korábbi interjújában mesélt arról is, hogy egy közeli barátnője igen súlyos szülés utáni depresszión ment keresztül, amit nagyon fájdalmas volt néznie – és szerinte erről a témáról egyre fontosabb beszélni, hiszen a nők nem csak lelki, hanem fizikai és biológiai változásokon is keresztülmennek, amelyeket nehéz feldolgozni úgy, hogy közben folyamatosan talpon is kell lenniük a gyerekeik miatt.

Családjáról pedig annyit tett még hozzá, hogy ez számára a tökéletes állapot, és szerencsésnek érzi magát, hogy így alakult. Jacksont 2012-ben, lányát, Augustot pedig 2015-ben fogadta örökbe.