Lassan harminc éve annak, hogy Robert Zemeckis filmje, a Vissza a jövőbe III.. a mozikba került, a kultikus széria legelszántabb rajongói pedig minden valószínűséggel szívesen beülnének a nagyvászon elé egy negyedik részre is.

Mindenki Dokija, azaz Christopher Lloydot az idei Niagara Falls Comic Conon kérdezték egy újabb Vissza a jövőbe epizód elkészítésével kapcsolatban. „Ez egy nagyon, nagyon trükkös vállalkozás lenne, mivel nem szeretnél senkinek sem csalódást okozni. Én nagyon boldog lennék, ha belevágnánk, de hát meglátjuk” – nyilatkozta a színész.

Lloyd azt is elmondta, hogy szerinte egy esetleges új epizódnak mindenképpen egy fontos üzenetet kellene közvetítenie, amely mindenkit egyformán érint, többek között a klímaváltozásról. Kérdés azonban, hogy egy ilyen vállalkozás esetén Michael J. Foxot is újra láthatnák-e Marty McFly szerepében a rajongók.

„Parkinson kórban szenved ugyan, de amikor néhány hónapja többen találkoztunk a régi stábból, ott volt Tom WilsonLea Thompson és Michael, egyszerűen nem hagyta, hogy a betegsége bármiben gátolja őt, feldobta az embereket és ez nagyon menő volt” – mondta Llyod.

Bár egyelőre nem tudni, hogy mindez azt is jelentheti-e, hogy egy új epizód előkészületei zajlanának, a korábbi részek rendezője, Robert Zemeckis többször is elzárkózott attól, hogy újabb epizódot forgasson.