‘Csak’ ennyi kell hozzá, hogy Christopher Nolan elkészítse az első horrorfilmjét

Christopher Nolan, az Oppenheimer és az Eredet rendezője érdeklődését fejezte ki egy horrorfilm elkészítése iránt. A direktor ebben a műfajban még soha nem próbálta ki magát.

 A Brit Filmintézetnek nyilatkozva kiemelte, hogy a horror olyan filmes technikákra támaszkodik, melyek zsigeri reakciókat váltanak ki. Noha Nolan nagyra értékeli a horrorban rejlő lehetőségeket a sivárság és az absztrakció közvetítésére, egy kivételes ötletre vár, hogy belevágjon ebbe a műfajba.

"Szóval valamikor szeretnék horrorfilmet készíteni. De úgy gondolom, hogy egy igazán jó horrorfilmhez egy igazán kivételes ötletre van szükség - és ilyenekből kevés van. Szóval még nem találtam meg azt a történetet, ami alkalmas lenne erre. De szerintem ez egy nagyon érdekes műfaj filmes szempontból" - mondta. "Az Oppenheimerben kétségtelenül vannak horrorisztikus elemek - ami szerintem mindenképpen illik a témához" - tette hozzá. Ami az Oppenheimert illeti, a film a számos besöpört díj után az utolsó nagy megmérettetésre vár az idei Oscaron, és minden esélye megvan arra, hogy emlékezetessé tegye a stáb számára a gálát, ugyanis 13 kategóriában is jelölték.

A film hamarosan streamingen is bemutatkozik, március 21-től a hazai nézők a SkyShowtime-on nézhetik majd.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»