Csak meleg színészek alakítsanak meleg karaktereket? Sztárrendező fogalmazott meg sarkos véleményt

Néhány hete debütált Aaron Sorkin legújabb filmje, Az élet Ricardóéknálnál, a szereposztás kapcsán pedig több kritika is érte a produkciót.

A rendező a The Times of London magazinnak adott interjújában Sorkin mondhatni értetlenkedve is fogadta ezeket a kritikákat. A legendás rendező ugyanis üres gesztusnak tartja a meleg közösség felé, ha egy homoszexuális karakter szerepére kizárólag homoszexuális színészt szerződtetnének.

“Eljátszhatod, hogy vonzódsz valakihez, de nem játszhatod el, hogy meleg vagy hetero vagy. Szóval ez az elképzelés, hogy csak meleg színészek játszhatnak meleg karaktereket? Hogy csak kubai színész játszhatná Desit?” - jegyezte meg Sorkin Javier Bardem kapcsán, aki Desi Arnezt alakítja a filmben.

A rendező azt is elmondta, hogy számára szívszorító érzés, hogy a művészeti közösség tagjai ismét szegregálódnak. Szavai egyébként némi visszatetszést váltottak ki közösségi médiában.

“Aaron Sorkin nem érti, hogy nem arról van szó, hogy csak meleg színészek játszanak meleg karaktereket, vagy csak kubai származású színészek alakítsák Desit. Arról van szó, hogy az alulreprezentált közösségek lehetőséget kapnak arra, hogy lehetőséget kapjanak arra, hogy egy történetet minél hitelesebben meséljenek el. Egyszerű" írja Lyra Hale.

dráma | életrajzi

Lucy és Desi egy olyan kihívással találják szemben magukat, amely könnyen véget vethet házasságuknak és karrierjüknek egyaránt. több»