Daniel Radcliffe nem ért egyet J.K. Rowlinggal, védelmébe vette a transzneműeket

J. K. Rowling már nem először formált meg olyan véleményt a transzneműekkel kapcsolatban, amellyel kiverte a biztosítékot a rajongóinál. Az írónő a napokban a hivatalos Twitter-csatornáján ezúttal olyan bejegyzéseket tett közzé, amelyek a biológiai nem mellett érveltek. A rajongók most is felháborodtak, és mint minden hasonló alkalommal, most is kikövetelték Daniel Radcliffe véleményét is.

A színész neve kétségtelenül egész életére összefonódott Harry Potterrel, az írónő leghíresebb teremtményével. És mint ilyen, minden az írónőt érintő kérdésben kíváncsi a média Daniel Radcliffe álláspontjára is. A színész nem is várt sokáig a reakcióval, amellyel azonban szembement J. K. Rowlinggal.

Radcliffe egy terjedelmes írást tett közzé a The Trevor Project oldalán, amelyben először is kifejti, hogy nincs közte és Rowling között semmilyen ellentét. Majd rátér a lényegre, miszerint a transznemű nők is nők, és ez megkérdőjelezhetetlen. Ez nem csak az ő álláspontja, de a témában nála is J. K. Rowlingnál sokkal jártasabb intézmények hivatalos álláspontja is. Mivel a transzneműek jelentős részét éri diszkrimináció az élet számos területén, ezért világos, hogy sokkal többet kell tennünk, hogy ez a jövőben megváltozzon.

Daniel Radcliffe ezután arról írt, hogy még maga is csak tanulja, hogyan lehetne jobban segíteni ezeket az embereket, és megkért mindenkit, hogy tanuljon vele együtt. Végül azzal fejezi be gondolatait, hogy reméli, az írónő véleménye nem változtatja meg senkinek a Harry Potter könyvekhez fűződő viszonyát. Mindaz az érték, amit ezek a történetek közvetítenek, az, amit az olvasók magukénak éreznek, ne változzon meg senki számára.