Bár a Harry Potter és a bölcsek köve mozi már több, mint húsz éves (!), még mindig bőven akadnak olyan kérdések, amelyek foglalkoztatják a rajongókat. Ezek nagy részét az évek során maga J. K. Rowling igyekezett megválaszolni, de mindenre még ő sem gondolt. Van egy apróság, amire Daniel Radcliffe adta meg a választ.

A történet főgonosza, akiről egészen a végéig nem derül ki, hogy ő a főgonosz, a „szegény, dadogós Mógus-professzor”. Ő a sötét varázslatok kivédése tanár a Roxfortban, aki első ránézésre egy rakás szerencsétlenség. Dadog, esetlen, a legkisebb nesztől is összerezzen, alig hallani a hangját. Mégis, a film végén kiderül, hogy állandóan viselt turbánja alatt nem más lapul, mint a Harry Potter univerzum leggonoszabbik gonosza, akinek nem mondjuk ki a nevét (csak leírjuk): Voldemort. Mint ismert, a sötét nagyúr Mógus professzor tarkójára költözött, ami felvetett egy igen fontos kérdést a rajongókban: mégis milyen pózban aludt Mógus professzor Voldemorttal a tarkóján?!

Ezt a kérdést szegezték egy interjúban Daniel Radcliffe-nek is, aki elsőre zavartan elhárította a választ: „fogalmam sincs.” Ám aztán csak kifejtette álláspontját a dologgal kapcsolatban – a kérdéshez mért maximális komolysággal. Szerinte ugyanis Mógus nyugodtan alhatott akár hason, akár oldalt, de akár háton fekve is. Ugyanis, míg ő lélegzik, addig a tarkóján a párnába temetett Voldemort is kap levegőt, hiszen egy testen osztoznak. Az már más kérdés, hogy mennyire lehetett szórakoztató a sötét nagyúrnak éjszakákon keresztül a párnát bámulni…

Ha nem volt még elég a nosztalgiából, lapozd át a galériánkat is, ahol néhány ritka forgatási fotót találsz a Harry Potter: A bölcsek köve kulisszái mögül.  

családi | fantasy | kaland

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»