Dumbledore titkai miatt lázadnak megint Rowling egykori rajongói

Kevés olyan franchise van a világon jelenleg, aminek akkora globális rajongótábora lenne, mint a Harry Potter. A könyvek és az eredeti nyolc film is gigantikus sikereket értek el. Jelenleg pedig az egyfajta előzménytörténetnek szánt Legendás állatok és megfigyelésük trilógia fut, amelynek harmadik része a koronavírus miatt is késett. Mostanra viszont kiderült, hogy pontosan mikor, milyen címmel kerülhet a mozikba a film és nagyjából miről fog szólni. És a rajongók annak rendje és módja szerint fel is háborodtak szépen.

A harmadik film a Legendás állatok és megfigyelésük: Dumbledore titkai címet kapta és 2022. április 15-én debütál majd a mozikban. A történet a második világháború időszakában fog játszódni, az eseményeknek Rio de Janeiro és Berlin ad majd otthont és nagyjából az adja a gerincét, hogy a varázsvilág miként vette ki a részét a második világháborúból.

Ez volt az a pont, ahol ismét felzúdultak a közösségi médiában J. K. Rowling egykori rajongói. Mint ismert, az írónő rengeteg követőjét elveszítette mára azzal, hogy többször is transzfób kijelentéseket tett. Nem csak a rajongói fordítottak hátat neki tömegesen, de a Harry Potter filmek több színésze is nyíltan kijelentette, hogy nem osztja az írónő véleményét.

A Dumbledore titkai esetében azonban nem is azon megy már most előzetesen a hiszti, hogy vajon milyen titkokról is lehet szó. Hanem azon, hogy sokak szerint J. K. Rowling a nézetei miatt egyszerűen nem írhatna olyan témákról, mint a második világháború. Sokak szemében ő ugyanis egyenesen antiszemita, így már most félnek attól, hogy miként kezeli majd a holokauszt témáját a filmben.  Hogy honnan ered az antiszemitizmus vádja? Alapját (mert ma, a közösségi média világában mindenki mindenbe mindent bele tud magyarázni…) a Harry Potter regényekben megismert koboldok adják, pontosabban az, ahogy őket ábrázolja az írónő.

Szóval még jó fél év hátra van a film megjelenéséig, de sok rajongó már most előre kijelentette, hogy ő bizony nem fogja megnézni. Sőt, egyesek odáig mentek, hogy felszólították a többi rajongót: ha valaki mégis ellenállhatatlan késztetést érez, hogy megnézze a filmet, akkor tegye azt úgy, hogy azzal nem támogatja J. K. Rowlingot, vagyis nézze meg illegális csatonákon…