Durván látványos előzetest kapott a Tigris és sárkány 2

A rendkívül sikeres első rész után hamarosan megérkezik a Tigris és sárkány folytatása. 

Tizenöt évvel Ang Lee kultikussá vált vált filmje után jövőre debütál a 10 Oscarra jelölt Tigris és sárkány Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny címet viselő folytatása. Bár az eredeti stábból csak a főszereplő, Michelle Yeoh és a rendkívül látványos harcjelenetek koreográfusaként ismertté vált Yuen Woo-Ping tér vissza (aki egyúttal a rendezői széket is átvette) a történet tekintetében teljes értékű folytatásról van szó.

Bár a hivatalos szinopszis egyelőre igen rövid, annyit biztosra vehetünk, hogy főhősük, Yu Shien-Lien visszatér önkéntes száműzetéséből, amikor egy veszélyes férfi szemet vet egy ősi, hatalmas erejű kardra. 

Míg az eredeti film  Wang Dulu Crane-Iron regényfolyama negyedik részének adaptációja volt, a Tigris és sárkány 2 a könyvsorozat ötödik, Iron Knight, Silver Vase című részét dolgozza fel. 

A rendező, Yuen Woo-Ping már Hollywoodban is letette a névjegyét, igaz, eddig 'mindössze' olyan filmek koreográfusaként, mint a Mátrix vagy a Kill Bill

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny feburár 26-án debütál a Netflix műsorán, de a tengerentúlon korlátozott vásznon IMAX mozikban is bemutatásra kerül. Arról, hogy hazánkban bemutatásra kerül-e a produkció, egyelőre nincsenek információk.