2021.06.19   olvasottság: 33720x   szerző: csd   hozzászólások: 1

Komoly nemzetközi visszhangot váltott ki a napokban elfogadott pedofilellenes törvény, amely több homofóbb kiegészítést is tartalmaz.

Hollywood bojkottálja Magyarországot a homofóbnak nevezett törvény miatt?

A Variety magazin külön cikkben fejtegeti a kérdést, így az is felmerült, milyen válaszlépéseket tehet minderre Hollywood. Mindez azért is fontos, mivel az utóbbi években Magyarországon több nagyvolumenű produkció is forgott, köztük az idén debütáló Fekete Özvegy és a Dűne.

A magazin kiemelte, hogy a WarnerMedia, az HBO és az RTL Magyarország is elítélte a homofóbiát és a diszkrimináció minden formáját. Noha a stúdiók többsége egyelőre nem reagált a kialakult helyzetre, korábban volt már arra példa, hogy a Disney, majd több stúdió kivonulással fenyegette meg Georgia államot, ahol LMBTQ ellene és szigorított abortusztörvényeket fogadtak el.

Káel Csaba filmbiztos elmondta, hogy a törvény alapvetően a gyermekek védelem terén kíván előrelépést tenni, illetve bízik abban, hogy a Magyarország által kínált gyönyörű forgatási helyszínek, képzett filmes szakemberek, létesítmények és adókedvezmények többet számítanak, mint a politika.

akció | kaland | sci-fi

Egy veszélyes csoport felfedi Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) múltjának legpiszkosabb részleteit, az orosz kémnő ezért kénytelen szembesülni a korábbi életéhez... több»