Ebből a kultfilmből tanult meg angolul Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen napjaink egyik legnépszerűbb hollywoodi sztárja, aki mindent saját erejéből ért el. A dán származású színész jellemzően antagonistákat alakít, ami talán annak is köszönhető, hogy a világhírnevet épp James Bond egyik ügyeletes ellenfeleként vívta ki magának. A színész nemrégiben egy interjúban mesélt arról, hány nyelven is beszél és hogy tanult meg folyékonyan angolul.

Mert bizony Mads Mikkelsen nem csak dán anyanyelvén, de angolul is folyékonyan beszél, ami persze elengedhetetlen, ha valaki Hollywoodban akar karriert csinálni magának. Arra, hogy általában gonosztevőket alakít, csak rátesz egy lapáttal az akcentusa is, ami ad egy külön pikantériát a beszédének.

A színész elmondása szerint a dán és angol nyelven kívül még további öt nyelven beszél. Franciául saját bevallása szerint legjobban akkor beszél, ha iszik, de akkor sem folyékonyan és akcentus nélkül. De magától tanult meg oroszul, svédül, németül is. Emellett egy picit tud spanyolul is. Így elmondhatja magáról, hogy nagyjából a világ bármely pontján képes lenne megértetni magát és, ahogy a mondás tartja „már nem tudnák eladni”.

Mads Mikkelsen azt is elárulta, hogy hol is tanult meg folyékonyan angolul. Az ember erre rávágná, hogy az iskolában vagy valamilyen nyelvtanfolyamon, hiszen ez a leghétköznapibb módja a nyelvtanulásnak. Ám az ő esetében egészen más volt a forrás: a Monty Python filmek és szkeccsek. A világ talán leghíresebb komédiásai rengeteg műsort készítettek, amelyekben ráadásul gyakran fura tájszólással szólaltak meg. Ezért is különösen érdekes, hogy Mads Mikkelsen az olyan filmekből tanult meg angolul, mint a Gyalog galopp.