Ludwig Briand, aki Mimi-Sikut alakította az Egy indián Párizsban című filmben már 39 éves. A film 1994-ben került bemutatásra és nagy sikert aratott – majdnem nyolcmillió mozijegyet vásároltak rá a nézők. Sok mindennek volt köszönhető ez a siker – a kultúrsokk autentikus ábrázolása és főként a szerethető karakterek voltak a felelősek. Ludwig 13 éves volt a film forgatásakor és ő volt a legnagyobb szenzáció is.

A nem várt popularitást követően a fiú más alkotásokban is megjelent – többek között a La Caverne de la rose d'or című szappanoperában, szinkronszínészként is tevékenykedett és egy amatőr színtársulatban dolgozott.

Azonban főiskolai évei alatt megálljt parancsolt a karrierjének és csak tanulmányaira öszpontotsított ezután. Most, 39 évesen, két lábbal a földön áll és több diplomával is büszkélkedhet. Jogot végzett, volt ingatlanos, szivarszakértő Párizs repülőterein, eladó és amatőr pókerbajnok is. Viszont egyáltalán nem bánja, hogy tapasztalatokat szerzett a rivaldafényben, mivel elmondása szerint nagyon kellemes emlékei maradtak abból az időszakból.