Egyáltalán nem kell még temetni Tarantino korhatáros Star Trekjét!

Nagyon úgy néz ki, hogy párhuzamosan két Star Trek 4-film van készülőben. Quentin Tarantino már korábban bejelentkezett egy spinoff rendezésére, amely valamelyik karakter önálló történetét bontja ki.

Tarantino nagy rajongója a sorozatnak, emlékezetes, hogy a Kill Bill mottója egy „ősi klingon közmondás” volt: „A bosszú hidegen tálalva a legjobb”. Mivel a mester összes filmje összefügg valamilyen mértékben, valószínű, hogy az ő Star Trekje is része lesz a Tarantino-galaxisnak. A Paramount stúdió még azt is bevállalta, hogy ez az epizód szigorú korhatáros besorolást kapjon, mert Tarantino akkora húzónév, hogy még így is hatalmas közönséget hoz majd a mozikba.

Ami a családbarát Star Trek 4et illet, már sínen van a következő rész, mert megtalálták hozzá a rendezőt, forgatókönyvírót és társproducert Noah Hawley személyében. Hawley olyan sorozatokat jegyez alkotóként és forgatókönyvíróként, mint a Fargo, a Légió, a Zűrös zsaruk és a Dr. Csont, tehát ideális választásnak bizonyulhat, amikor sok szereplőt kell izgalmasann mozgatni egy soha véget nem érő történetben.

Az egyelőre cím nélküli Star Trek mozi főbb szerepeit Simon PeggZoe SaldanaZachary QuintoKarl UrbanJohn Cho és Danai Gurira alakítják majd.