Bár a legelső kritikák még arról szóltak, hogy nincsen a Solo: Egy Star Wars-történet tel semmi baj, a RottenTomatoes-ra kikerült vélemények szerint azért mégsem hasít a film, ami jelenleg 70 százalékon áll az egyik legnagyobb kritikai portál szerint.

A Solo-filmet eleinte nagy várakozás, majd nagy aggodalom övezte, mert rendre-másra érkeztek a nyugtalanító hírek a forgatásról, a rendezők kirúgásáról és a főszereplő alkalmatlanságáról, de a film csak összejött. Az előzménytörténet azt járja körül, ahogy az ifjú Han Solo megismerkedik Lando-val és Chewbakkával, és itt ismerjük meg a legendás Ezeréves Sólyom történetének egy-egy részletét is – ami a jelen szerint nem igazán nyerte el a véleményvezérek tetszését.

Sokan kritizálják a film sekélyességét, a főszereplő Alden Ehrenreich teljesítményét, és páran azt is megemlítik, hogy a történet nem igazán tart sehova. Akinek tetszett, az viszont dicséri, hogy milyen szórakoztatóra sikeredett.

A Solo-film, akárcsak a Sólyom a Birodalom visszavágban, hajlamos akkor csődöt mondani, amikor hiperűrsebességre kéne ugrania. (Alan Scherstuhl, Village Voice)

Szívmelengető, ahogy egy már jól ismert férfibarátság kibontakozik a szemeink előtt. (Jonathan Hatfull, SciFiNow)

Röviden: nem több és nem kevesebb, mint egy vicces rabló-film, talán egy kihagyott lehetőség, de minden bizonnyal egy elkerült, hatalmas katasztrófa. (Juanma Ruiz, Caimán Cuadernos de Cine)

Az izgalmas rész a film második felében kezdődik, amikor a történet végre lelassul annyira, hogy érezzünk valamit a karakterek irányába. (John Powers, Vogue)