Michael J. Fox családjával együtt vett részt az idei Spring Moving Image Awards díjátadón New Yorkban, ahol egyúttal életműdíjjal ismerték el a munkásságát.

Fox hollywoodi karrierje és a Parkinson-kór gyógymódjának megtalálásáért folytatott elkötelezett munkájáért kapta az elismerést, a színészt 1991-ben diagnosztizálták a betegséggel, az elmúlt időszakban pedig több interjút is adott arról, hogy egyre nehezebb számára felvenni a harcot a kórral a mindennapokban.

Az eseményen vele volt felesége, Tracy Pollan és két lányuk, Aquinnah és Schuyler is. A minden évben a New York-i Museum of the Moving Image-ben megrendezésre kerülő Spring Moving Image Awards-on a filmes szakma ismert és kiemelkedő alakjait díjazzák, az idei gálán pedig a z Apple TV+ és az HBO adta át az elismeréseket.

Fox közel 40 évet felölelő filmes karrierje során számos elismerést kapott, többek között öt Emmy-díjat, négy Golden Globe-ot és két Screen Actors Guild-díjat is elnyert. 2010-ben Grammy-díjat is nyert az Always Looking Up című memoárjának hangoskönyvváltozatáért.

A Michael J. Fox életéről szóló Still: A Michael J. Fox Movie című dokumentumfilmet egyébként májusban mutatták be az Apple TV+-on.

dokumentum | életrajzi

A film a népszerű színész és szószóló Michael J. Fox életét követi nyomon, feltárva személyes és szakmai győzelmeit és megpróbáltatásait, valamint azt, hogy mi történik,... több»