Életveszélyes helyzetből mentették ki Jackie Chant

Jackie Chan épp a A kimenekítési projekt-en dolgozik Kínában, ám a forgatást nehezíti a hirtelen változó, szélsőséges időjárás. Méghozzá annyira, hogy nemrég életveszélyes helyzetből kellett kimenekíteni a film stábját.

A színész blogján és a kínai Twitteren is megemlékezett az esetről – elsősorban természetesen köszönetet mondott mindazoknak, akik a segítségükre siettek, másrészt elnézést kért a stáb tagjaitól, akik közül sokan halálra váltan figyelték a hirtelen bekövetkező, majdnem tragédiával végződő eseményeket. Chan azt is leírta, hogy a produkciós csapat ezután sokkal nagyobb gondot fog fordítani az időjárási körülmények ellenőrzésére, illetve az előrejelzésekre, nehogy még egyszer hasonló helyzet következzen be.

A színész és a csapat ugyanis a heves esőzéseknek köszönhetően forgatás közben egy sárlavinába keveredett, ami olyan gyorsan érkezett, hogy esélyük sem lett volna megmenekülni, ha néhány teherautó nem siet a segítségükre. A képek tanulsága szerint valóban hatalmas mennyiségű sárról, iszapról és vízről volt szó, amelyek majdnem elsodorták a produkció teherautóit és felszereléseit.

Szerencsére senkinek sem lett baja a gyors beavatkozásnak köszönhetően, de jó tanulópénz volt mindenkinek.

A film jövőre érkezik majd a mozikba – a produkcióhoz nemrég csatlakozott John Cena (arról nincs hír, hogy ő az eset helyszínén tartózkodott volna), aki egy amerikai tengerészgyalogost alakít majd, és szerepe szerint összefog egy támadás alatt lévő olajfinomítóban rekedt munkások kiszabadításán ügyködő Channel.

Ha kíváncsi vagy a természet pusztító erejéről készült képekre, akkor itt találod őket: