Elhunyt a latin-amerikai szappanoperák ikonikus írója

Delia Fiallo 96 éves korában távozott.

Elhunyt a hazájában is legendásnak számító producer és forgatókönyvíró, Delia Fiallo, akinek a nevéhez több tucat olyan szappanopera fűződik, melyet világszerte milliók követtek a televíziókban, írja a Variety.

Bár Fiallo neve valószínűleg nem sokat mond a hazai nézők számára, a sorozatai, köztük az Esmeralda, a Maria del Mar, a Kassandra vagy a Lucecita minden bizonnyal a többség számára ismerősen cseng.

Delia Fiallo Havannában, Kubában született 1924. július 4-én. Filozófiát és irodalmat tanult, majd 1948-ban doktori fokozatot szerzett. Első szappanoperáját, a Sorayát 1957-ben mutatták be, majd '66-ban Miamiba költözött, hogy ott folytassa a karrierjét, nem sokkal később pedig már a latin-amerikai szappanoperák elsőszámú írójaként emlegették.
1952-ben ment hozzá Bernardo Pascual rendezőhöz, akivel férje 2019-es haláláig voltak házasok. Öt gyermekük és tizenhárom unokájuk született. 

Nyugodjék békében!

#1
Delia Fiallo

Delia Fiallo

szül. 1924. 07. 04. - elhunyt 2021. 06. 29.
Havanna, Kuba
Delia Fiallo Havannában, Kubában született 1924. július 4-én. Filozófiát és irodalmat tanult, majd 1948-ban doktori fokozatot szerzett. Első szappanoperáját, a Sorayát 1957-ben mutatták be, majd '66-ban Miamiba költözött, hogy ott folytassa a karrierjét, nem sokkal később pedig már a latin-amerikai szappanoperák elsőszámú... több»