Elhunyt Carol Higgins Clark író és színésznő

Carol Higgins Clark, a nagysikerű Regan Reilly-sorozat szerzője, számos televíziós sorozat és tévéfilm színésznője június 12-én New Yorkban elhunyt, 66 éves korában.

Clark a 2020-ban elhunyt bestselleríró, Mary Higgins Clark lánya volt. Anya és lánya négy regényen dolgozott együtt.  1975-ben Carol Higgins Clark szerepelt a "Who Killed Amy Lang" című filmben, amelyet a Good Morning America sugárzott. Szerepelt Wendy Wasserstein "Uncommon Women" című darabjában is, és főszerepet játszott az édesanyja regénye alapján készült Kiáltás az éjszakában című filmben.

Karrierje csúcspontja egy 18 regényből álló sorozat volt, amelynek főszereplője Regan Reilly magánnyomozó volt, és amelyből több tévéfilm is készült, amelyekben a szerző színésznőként is feltűnt.

Első regénye 1992-ben jelent meg. A könyvért még ugyanabban az évben Agatha-díjra és a "Legjobb első regény" Anthony-díjára jelölték.

Clark sokrétű karrierje során szinkronszínésznőként és hangoskönyv-narrátorként is tevékenykedett. 2016-ban felvették a New Jersey-i Hírességek Csarnokába. Az ünnepségen édesanyja mutatta be, akit már 2011-től tag volt.