Elhunyt Stephen Sondheim, amerikai dalszövegíró, zeneszerző

A Broadway egyik legnagyobb alakja volt és az amerikai zenés színház vezető egyénisége. Az otthonában távozott az élő sorából, 91 évesen. A halálesetet bejelentő ügyvéd elmondása szerint hirtelen és váratlan volt, hiszen egy nappal ezelőtt még a Hálaadást ünnepelte barátaival.

A Broadwayen 1962-ben debütált zeneszerzőként az Ez mind megtörtént útban a Fórum felé című musicaljével. A 70-es években karrierje beindult és olyan musicalek születtek tollából, mint például az Egy kis éji zene, a Pacific Overtures, a Sweeney Todd és a Merrily We Roll Along.

A mozi világában először 1974-ben, a Stavisky... című filmben dolgozott, majd további sorozatok és filmek érkeztek, mint például a Vörösök, vagy a Dick Tracy betétdala, amiért Oscar-díjat is kapott.

Sokak szerint a 20.század második felének legbefolyásosabb és legnagyobb zeneszerzője volt. A West Side Story és a Gypsy dalszövegeit is ő írta. 2015-ben elnöki kitüntetésben és elismerésben részesítette Barack Obama, 2008-ban életműdíjbat kapott a Tony Awards keretén belül és átnevezték a Henry Miller színházat az ő tiszteletére.