Elhunyt Szegedi ErikaA kép forrása: Vígszínáz/Almási J. Csaba

81 éves korába nelhunyt Szegedi Erika színésznő.

Halálának hírét a Vígszínház közölte a nyilvánossággal, amely társulatának közel 50 éven keresztül volt a tagja. “Szerepről szerepre formálódva és fejlődve bizonyította be Szegedi Erika, hogy különleges lelki hőszabályozóval rendelkezik, amellyel a szenvedély és az érzékiség forróságától, egy belső permanens izzáson át a gúny vagy a gonoszság metsző hidegéig széles skálán képes megjeleníteni a legváltozatosabb nőalakokat. Vérbő szépasszonyt, a szenvedély lázában emésztődő klasszikus figurát, gyermekien naiv, butuska személyt, veszedelmesen ravasz perszónát, s ki tudná felsorolni, még hányféle karaktert, sorsot, életet” - olvasható a közleményben, amely egy 1977-ben megjelent kritikából idéz.

Szegedi Erika balerinának készült, a későbbiekben a színművészeti főiskolán végezte tanulmányait Pártos Géza osztályában. Ezt követően a kecskeméti Katona József Színházhoz, majd Várkonyi Zoltán meghívására a Vígszínházhoz szerződött, ahol pályafutása során több mint 70 szerepben volt látható.

Színházi karrierje mellett olyan filmekben és soroztatokban szerepelt, mint az Eszmélet, Napló szerelmeimnek, Linda, Vivát, Benyovszky!, Holnap lesz fácán, SzindbádBors és az Egy magyar nábob.

Nyugodjon békében!