Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Linda (1984-2002)

Linda
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 13.

legújabb vélemény

0
Pozitív

Utolsó évadot leszámítva nagyon jó volt, még most is szeretem!

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 16.

1
Te csak állj félre, Emődikém!

Előre leszögezném itt, ország-világ előtt, hogy a negyedik évadot én már nem szeretném külön értékelni. Sajnos annak már sok értelmét nem láttam, elfáradt és színtelen volt. Na de nézzük az első három évadot! Maga az ötlet Gát György fejéből pattant ... teljes kritika»

 
indingo   2019. 02. 16.

0

Nem tartozik a legemlékezetesebb hazai sorozatok közé. Görbe Nóra sikításától pedig ki lehetett szaladni a szobából.

 
Robinson76   2020. 11. 20.

0
A karate magyar angyala

Ez a sorozat pontos lenyomata a 80-as éveknek. Minden benne van, amit érdemes tudni erről az időszakról. A hangulata, a helyszínek, a karakterek és a történetek is rendben vannak. Nincs túlgondolva és túlbonyolítva, egyszerű és letisztult. Nem mellesleg sok szakértő bevetésével készült, így teljesen életszerű, és amennyire lehetett, szakszerű is. Az időszak lehetőségeihez képest igenis nagyon jól összerakott darab, egyszerre komoly és humoros felütésekkel.

 
Henczi   2015. 03. 31.

0

Ez az a film, amit utáltam. Unalmas és semmi történés nincs benne. A karates kiáltásoktól pedig szó szerint a falra másztam. Pedig annak idején szinte mindenki ezt a sorozatot nézte. A színészek karaktere sem tetszett. Az egyik legrosszabb magyar sorozat volt.

 
zolika1985   2020. 05. 30.

0
Zseniális!

Fantasztikus stáb, remek forgatókönyv, vicces mégis komoly történetek. Gyerekkorom óta nagyon szeretem a sorozatot. Minden tiszteletem Görbe Nóráé amiért ennyi éven át játszotta ezt a szerepet, teljes odaadással. Szerethető karakterek (Ronyecz Mari, Bánffy György, Vayer Tamás, Harsányi Gábor). Mindegyikük ad pluszt a nézőnek. Minden ismétlést megnézek azért is,mert az akkori Budapest korhű lenyomata. Generációk kedvence és ezt a mai napig mondják olyanok,akikkel beszélgetek erről a sorozatról. Köszönöm az egész stábnak,hogy elkészült ez a 17 epizód!

 

1985-ben két képregény is készült a sorozat mellé, Linda a fedélzeten és Linda a reptéren címmel.

(stevepisti)
 

Az egyik epizódban szerepel az Első Emelet zenekar is, méghozzá Gothic néven (Pop pokol - 2. évad).

(Sabnock Sanatory )
 

Görbe Nórát eredetileg Katának akarták nevezni, de végül olyan nevet választottak, ami minden nyelven ugyanúgy hangzik.

(Sabnock Sanatory )
 

A Linda sorozat miatt a fiatalok körében sokkal népszerűbb lett a rendőrség, többen jelentkeztek soraikba, mint korábban. Plusz rengetegen kezdtek el különböző önvédelmi sportokkal foglalkozni.

(Sabnock Sanatory )