Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
18
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Szindbád
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Hakker   2019. 03. 18.

legújabb vélemény

Megmondom őszintén, nekem a könyv se a kedvenc Krúdy regényem. A film nem mindenben követte a könyv menetét, viszont a hangulatát remekül visszaadta. Huszárik rendezése, a film képvilága és a a kor remek színészei nagyon sokat emeltek a film megítélésén részemről.

 
erare   2016. 06. 19.

A Krúdy regény egyik legkiválóbb filmes adaptációja. Latinovitsot szinte minden szerepében kedvelem, így volt ez az álmodozó Szinbáddal is. Remekül megragadta a rendező Huszárik Zoltán a karakter lényegét és a történet hangulatát.


 
Deku   2017. 12. 23.

Egyik legjobb régi film. Volt benne valami plusz, valami amitől teljesen eldobtam az agyam. Ez egyszerűen csodás lett. Pont olyan hangulatot teremtettek, amivel elkápráztattak. Nincs panasz a filmre bőven benne van a nézős listában.

 
DóRi   2015. 09. 18.

Annyira élethűek ezek a képkockák, az egyes jelenetek oly hívogatóak, hogy az ember legszívesebben felállna a fotelból és belépne a filmbe, csakhogy ott ülhessen a fehér abrosszal borított asztalnál Latinovits mellett. Fantasztikus film, csak ajánlani tudom!

Latinovits Zoltán
Latinovits Zoltán
Bánsági Ildikó
Latinovits Zoltán
Nagy Anna
Latinovits Zoltán
Andai Györgyi
Latinovits Zoltán
Dajka Margit
Nagy Anna
Latinovits Zoltán
Bánsági Ildikó
 
Nem könnyű darab, rá kell hangolódni, de tényleg érdemes rászánni az életünkből másfél órát, mert képes arra, amire csak a legjobb filmek: végigsöpör a lelkünkön, és elgondolkodtat. Szindbád az a férfi, akit egy nő soha nem kaphat meg igazán, de sorsa az örök magány, a biztos rév az ő számára Majmunka, de ő is csak időlegesen, mert akkor érzi jól magát, ha úton van, hajtja a vére a kalandok után. Tudja, hogy valójában felszínes és üres az élete, de nem akar és nem is tud változtani ezen, az elmúlással nem hadakozik, az élet természetes részének tekinti. Sorsa tragikus, de mégsem hiábavaló, hiszen tudott néhány szép pillanatot csempészni azoknak a nőknek az életébe, akikkel találkozott. Nagyon szép, lírai film, tökéletes stílusbravúr. 10/10 több»
 
Miért kötelező megnézni? Mert a magyar filmtörténeti kánon egyik legtöbbet emlegetett alkotása, méghozzá nem véletlenül. Huszárik Zoltán ebben a filmben – ahogy a többi művében is – úgy viszonyult a filmnyelvhez, ahogy az írók a szavak tárházához, s egy olyan filmkölteményt készített, mely alapjaiban mozgatta meg és mozdította előre a magyar filmművészetet. több»
 

Latinovits és Ruttkai a magánéletben egy párt alkottak, és barátságot ápoltak Dayka Margittal.

(harnas1207)
 

Beválasztották a legjobb 53 magyar alkotás közé 2012-ben.

(harnas1207)
 

Krúdy előtt tisztelegve, Nyíregyházán volt az ősbemutató. (szülővárosa)

(harnas1207)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.