Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Szindbád (1971)

Szindbád
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Latinovits Zoltán
Andai Györgyi
Latinovits Zoltán
Szegedi Erika
Latinovits Zoltán
Latinovits Zoltán
Szamosi Judit
Latinovits Zoltán
Latinovits Zoltán
Nagy Anna

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0

Bánsági, Dajka, Latinovits, Andai, Ruttkai. Zseniális színészek egy klasszikussá vált magyar filmben. Huszárik elcsente Krúdy mondanivalóját, és tökéletesen vászonra is vitte. A képi világa is nagyon szép. Majmunka és Szindbád párbeszédei egyszerűen megunhatatlanok.

 
erare   2016. 06. 19.

0

A Krúdy regény egyik legkiválóbb filmes adaptációja. Latinovitsot szinte minden szerepében kedvelem, így volt ez az álmodozó Szinbáddal is. Remekül megragadta a rendező Huszárik Zoltán a karakter lényegét és a történet hangulatát.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Egyik legjobb régi film. Volt benne valami plusz, valami amitől teljesen eldobtam az agyam. Ez egyszerűen csodás lett. Pont olyan hangulatot teremtettek, amivel elkápráztattak. Nincs panasz a filmre bőven benne van a nézős listában.

 
DóRi   2019. 10. 06.

0

Annyira élethűek ezek a képkockák, az egyes jelenetek oly hívogatóak, hogy az ember legszívesebben felállna a fotelból és belépne a filmbe, csakhogy ott ülhessen a fehér abrosszal borított asztalnál Latinovits mellett. Fantasztikus film, csak ajánlani tudom!

 

Latinovits és Ruttkai a magánéletben egy párt alkottak, és barátságot ápoltak Dayka Margittal.

(harnas1207)
 

Beválasztották a legjobb 53 magyar alkotás közé 2012-ben.

(harnas1207)
 

Krúdy előtt tisztelegve, Nyíregyházán volt az ősbemutató. (szülővárosa)

(harnas1207)
 

8 hónapon keresztül forgattak Csehszlovákiában.

(harnas1207)
 

A főszerepre felkérték Vittorio De Sicát, a világhírű olasz színészt, aki hajlott a szerep eljátszására, de végül az anyagiakban nem tudtak megegyezni a készítőkkel.

(harnas1207)
 
Miért kötelező megnézni? Mert a magyar filmtörténeti kánon egyik legtöbbet emlegetett alkotása, méghozzá nem véletlenül. Huszárik Zoltán ebben a filmben – ahogy a többi művében is – úgy viszonyult a filmnyelvhez, ahogy az írók a szavak tárházához, s egy olyan filmkölteményt készített, mely alapjaiban mozgatta meg és mozdította előre a magyar filmművészetet. több»