Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Szindbád
 
Deku   2017. 12. 23.

legújabb vélemény

Egyik legjobb régi film. Volt benne valami plusz, valami amitől teljesen eldobtam az agyam. Ez egyszerűen csodás lett. Pont olyan hangulatot teremtettek, amivel elkápráztattak. Nincs panasz a filmre bőven benne van a nézős listában.

 
erare   2016. 06. 19.

A Krúdy regény egyik legkiválóbb filmes adaptációja. Latinovitsot szinte minden szerepében kedvelem, így volt ez az álmodozó Szinbáddal is. Remekül megragadta a rendező Huszárik Zoltán a karakter lényegét és a történet hangulatát.


 
DóRi   2015. 09. 18.

Annyira élethűek ezek a képkockák, az egyes jelenetek oly hívogatóak, hogy az ember legszívesebben felállna a fotelból és belépne a filmbe, csakhogy ott ülhessen a fehér abrosszal borított asztalnál Latinovits mellett. Fantasztikus film, csak ajánlani tudom!

Latinovits Zoltán
Latinovits Zoltán
Bánsági Ildikó
Latinovits Zoltán
Nagy Anna
Latinovits Zoltán
Andai Györgyi
Latinovits Zoltán
Dajka Margit
Nagy Anna
Latinovits Zoltán
Bánsági Ildikó
 

Latinovits és Ruttkai a magánéletben egy párt alkottak, és barátságot ápoltak Dayka Margittal.

(harnas1207)
 

Beválasztották a legjobb 53 magyar alkotás közé 2012-ben.

(harnas1207)
 

Krúdy előtt tisztelegve, Nyíregyházán volt az ősbemutató. (szülővárosa)

(harnas1207)
 

8 hónapon keresztül forgattak Csehszlovákiába.

(harnas1207)
 

A főszerepre felkérték Vittorio De Sicát világhírű olasz színészt, aki hajlott a szerep eljátszására, de végül az anyagiakban nem tudtak megegyezni a készítőkkel.

(harnas1207)
 

A Szindbád Krúdy Gyula írásai nyomán készült.

(phanzetomox)
 

Dajka Margit maga főzte az a levest, amit a filmben Majmunka Szindbádnak felszolgál. Sára Sándor elmesélése szerint a stáb már-már sürgette a jelenet leforgatását, hogy minél előbb elfogyaszthassák az állítólag nagyon finomra készült ételt.

(phanzetomox)
 
Nem könnyű darab, rá kell hangolódni, de tényleg érdemes rászánni az életünkből másfél órát, mert képes arra, amire csak a legjobb filmek: végigsöpör a lelkünkön, és elgondolkodtat. Szindbád az a férfi, akit egy nő soha nem kaphat meg igazán, de sorsa az örök magány, a biztos rév az ő számára Majmunka, de ő is csak időlegesen, mert akkor érzi jól magát, ha úton van, hajtja a vére a kalandok után. Tudja, hogy valójában felszínes és üres az élete, de nem akar és nem is tud változtani ezen, az elmúlással nem hadakozik, az élet természetes részének tekinti. Sorsa tragikus, de mégsem hiábavaló, hiszen tudott néhány szép pillanatot csempészni azoknak a nőknek az életébe, akikkel találkozott. Nagyon szép, lírai film, tökéletes stílusbravúr. 10/10 több»
 
Miért kötelező megnézni? Mert a magyar filmtörténeti kánon egyik legtöbbet emlegetett alkotása, méghozzá nem véletlenül. Huszárik Zoltán ebben a filmben – ahogy a többi művében is – úgy viszonyult a filmnyelvhez, ahogy az írók a szavak tárházához, s egy olyan filmkölteményt készített, mely alapjaiban mozgatta meg és mozdította előre a magyar filmművészetet. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.