Az első X-Men mozi még 2000-ben debütált, majd az évek során fokozatosan jöttek a folytatások. Ezekben jó ideig a Star Trek filmekből is ismert Patrick Stewart alakította X-professzort, vagyis Charles Xaviert. A kerekesszékes professzor az, aki hihetetlen mentális képességeivel vezeti a többi mutánst. Ám a 2014-es X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban a sztori miatt fiatalabb színész, James McAvoy váltotta a szerepben. Stewart utoljára a Logan - Farkasben vállalta el az ikonikus szerepet, most viszont újra felkérték rá.

A Marvel Movie Studios ugyanis végre megszerezte a jogokat a Foxtól, így a jövőben a Marvel moziverzum részeként fognak újjá születni az X-ek. Ám mivel több évtizedes mozis múlttal rendelkezik már a franchise, sok rajongó aggódik, hogy ez minden karakter esetében új színészeket jelentene. Márpedig akad egy-két olyan szerep, amit mindenki egy bizonyos színészhez köt, ilyen például Logan, akit kezdettől fogva minden filmben Hugh Jackman alakított.

Szerencsére a Marvel is hajlik rá, hogy valamilyen szinten összekössék az eddigi filmeket a jövőben készülő reboottal, így nyitottak a régi színészek visszahívására is. Erről épp Patrick Stewart mesélt nemrégiben egy interjú során.

„Néhány hónappal ezelőtt meglátogatott Kevin Feige és elég hosszasan elbeszélgettünk. És voltak puhatolózások és ajánlatok Charles Xavierrel kapcsolatban is.”

Sajnos a folytatás nem az, amiben sok rajongó reménykedik: Stewart nem akarja újra eljátszani X-professzort: „A probléma a következő: ha nem csináltunk volna meg a Logan - Farkast, akkor igen, még egyszer utoljára beülnék Charles Xavier kerekesszékébe. De a Logan - Farkas mindent megváltoztatott.”

Mint ismert, a Logan - Farkas nem csupán Farkas történetét zárta le minden idők egyik, ha nem a legjobb X-Men mozijaként, hanem X-professzorét is. Ráadásul a film olyan erősre sikerült, hogy valóban méltó lezárása lehet mind Stewart, mind Jackman karrierje egy fontos szakaszának. Ennek fényében pedig érthető, hogy nem akar(nak?) újra visszatérni a szerepeikhez.

Ugyanakkor az, hogy Feige megkereste Stewartot és felajánlotta neki a visszatérés lehetőségét, valóban azt mutatja, hogy a Marvel nyitott a már ismert arcok további alkalmazására. Az már persze más kérdés, hogy ezek a színészek szeretnének-e újra mutáns bőrbe bújni.