Elkészülhet a Sráckor 2A kép forrása: Universal Studios

Az idei Oscar-gála kétségkívül legnagyobb vesztese Richard Linklater 12 éven át forgatott Sráckor című filmje volt, ez azonban nem akadálya annak, hogy elkészülhessen a folytatás.

Meglepő fordulat állt be Linklater elképzeléseiben, ugyanis bár a Sráckor sundance-i premierje óta azt hajtogatta, hogy nem érdekli egy esetleges második rész elkészítése, egy friss podcast interjúban már arról beszélt, nem kizárt, hogy elkészülhessen a Sráckor 2.

Az interjúból az is kiderült, hogy a filmre nem kéne újabb 12 évet várnunk, valamint a produkció felépítése az első részéhez hasonló lenne. Amikor a rendezőt arról kérdezték, ugyanazzal a stábbal készítené-e el a második részt, elmondta, hogy örülne neki, de nem ez lenne az elsődleges szempont, ugyanis a mondanivaló, amit a történettel ki szeretne fejteni, előrébb való ettől.

A rendező egyébként a következő, Everybody Wants Some!! című filmje bevallottan a Sráckor spirituális folytatása lesz, ugyanis a története ott feszi fel a fonalat, ahol legutóbbi alkotása véget ért.